Mait Kraun • 21. veebruar 2017 kell 16:40

Morgan Stanley aitas Apple'i aktsia uue rekordini

Apple  Foto: epa

Apple’i aktsia jõudis täna uue rekordini, sest investeerimispank Morgan Stanley avaldas raporti, kus tõsteti aktsia hinnasihti, vahendab MarketWatch.

Täna on Apple’i aktsia tõusnud 0,4 protsenti 136,28 dollarini. Eelmine päevasisene rekord saavutati 15. veebruaril (136,26 dollarit). Rekordiline sulgemishind saavutati viimati eelmise nädala reedel (135,72 dollarit).

Analüütik Katy Huberty tõstis Apple’i hinnasihti 154 dollarini, mis on praegusest tasemest 13 protsenti kõrgem. Varem oli hinnasiht 150 dollarit. Ta usub, et investorite mure Apple’i Hiina müügi pärast on liialdatud. „Leidsime, et Hiina võiks 2018. aastal moodustada suure osa Apple’i müügitulu kasvust,“ kirjutas Huberty klientidele.

Ta ootab, et uut iPhone’i esitletakse selle aasta septembris. Huberty eeldab, et telefonil on ka uued ekraanitehnoloogiad, mida kasutatakse nutikellades. Need võimaldavad ehitada ekraani, mis ei ole täiesti tasapinnaline, samuti peab sellega aku kauem vastu.

Lisaks arvab Huberty, et uuel iPhone’il on juhtmevaba laadimise võimalus, 3D sensorid ning arenenum tehisintellekti tarkvara. See võib olla piisav, et Hiina tarbijad uuesti ostma panna.

Apple’i aktsia on viimase 12 kuuga kallinenud lausa 42 protsenti. Tehnoloogiaindeks Nasdaq 100 on samal ajal tõusnud 28 protsenti ja Dow on lisanud 26 protsenti.

Hetkel kuum