Mait Kraun • 25. aprill 2017 kell 9:15

Volvo kasum kasvas üllatavalt palju

Volvo  Foto: EPA

Volvo AB kasum kasvas esimeses kvartalis 58 protsenti – automüüja vähendas kulusid ning müüs osa seadmetest, vahendab Bloomberg.

Kohandatud tegevuskasum tõusis 7,03 miljardi kroonini (eelmise aasta samal ajal oli see 4,46 miljardit), teatas Rootsi ettevõte teisipäeval. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks 5,46 miljardit krooni.

Volvo peab toime tulema olukorraga, kus nõudlus autode vastu on tähtsamatel turgudel küllaltki erinev. Euroopas on veoautosid rohkem ostetud, sest majanduse väljavaade paraneb – näiteks Saksamaa ettevõtete kindlustunne tõusis kuue aasta tippu. USAs on suurem ostlemine aga läbi saanud ning nõudlus kehvem. Tõsi, see nõrkus võib muutuda, kui USA president Donald Trump suudab oma 3protsendilise majanduskasvu eesmärgi täita.

Volvo on läbi elanud kulude kokkuhoiu programmi, mis on aidanud kasumlikkust parandada. Müügi tasuvus kasvas eelmise aasta 6,2 protsendilt 9,1 protsendini sellel aastal.

Volvo aktsia on täna Stockholmi börsil kallinenud 9,3 protsenti 146,3 kroonini.

Hetkel kuum