Mait Kraun • 5. mai 2017 kell 17:10

Buffett pani IBMi aktsia kukkuma

Warren Buffett  Foto: Bloomberg

Warren Buffett, kes on IBMi suurim aktsionär, teatas, et müüs kolmandiku ettevõtte aktsiatest maha. See pani suurfirma aktsia kiiresti odavnema, vahendab CNN Money.

Buffett andis müügist esmakordselt teada CNBC-le antud intervjuus. Ta ütles, et hakkas IBMi aktsiat müüma ajal, mil nende hind ületas 180 dollari piiri. IBMi aktsia on täna langenud 3 protsenti 154,30 dollarini.

„Ma ei väärtusta IBMi nõnda nagu ma tegin kuus aastat tagasi, mil ma hakkasin ostma,“ ütles Buffett. „Kui vaadata tagasi, mida nad varem prognoosisid, siis muutunud on see, et ettevõttele on tekkinud väga tugevaid konkurente.“

31. detsembri seisuga oli omas Buffetti Berkshire Hathaway 81,2 miljonit IBMi aktsiat (umbes 8 protsenti ettevõttest). Suuremad osalused on Berkshire'il ainult ettevõtetes Kraft Heinz, Wells Fargo, Coca-Cola ja American Express.

Buffett ütles, et ta müüs aktsiaid esimeses ja teises kvartalis. Detaile ta välja ei toonud, küll aga peaksid need selguma selle kuu lõpus.

 

Hetkel kuum