Mait Kraun • 7. juuni 2017 kell 16:04

ZTE juht: peagi püüame Apple'i ja Samsungi kinni

ZTE hoone.  Foto: EPA

Hiina rahvusvaheline telekomifirma ZTE tahab „peagi“ jõuda nutitelefonide turul kõige suuremate tegijate sekka, kirjutab CNBC.

Nutitelefonide tootja, mille bränd pole tarbijate hulgas praegu niivõrd populaarne, plaanib turgu valuutama hakata niinimetatud kahekordse strateegiaga. ZTE Mobile Devicesi tegevjuht Lixin Cheng ütles, et bränd suunab oma tähelepanu innovatsioonil ning sellele, mida kliendid tahavad.

„Me oleme keskendunud nüüd erinevatele strateegilistele turgudele – Hiinale, Põhja-Ameerikale, Euroopale ja Aasia-Okeaaniale. Oleme enesekindlad, et jõuame maailma suurimate nutitelefonide tootjate sekke. ZTE praegune tugevus seisneb selles, et me liigume 4G pealt üle 5G peale,“ ütles Lxin Cheng Shanghais toimunud elektroonikanäitusel. Ettevõte tahab samale pulgale tõusta firmadega nagu Apple ja Samsung.

Tõsi, Cheng ei öelnud, millal selline eesmärk potentsiaalselt täidetakse. „Me saame olema väga kiired, kiiremad, kui te arvate,“ ütles ta vaid.

ZTE ei ole viimasel ajal rivaalidele nagu Apple, Samsung ja Huawei väga lähedale jõudnud. Uuringufirma IDC andmetest selgub, et ZTE pole turuosa poolest isegi viie suurima tootja hulgas. Counterpoint Researchi andmetel on ZTE selles kategoorias alles kaheksas.

 

Hetkel kuum