Liina Laks • 11. juuli 2017 kell 5:47

Tehnoloogiasektor pani Aasia börsid tõusma

Pooljuhi valmistamine. Tehnoloogiasektori aktsiad tõusid täna enim.  Foto: Reuters/Scanpix

Täna aitas Aasia börside tõusule kaasa pisut taastunud nafta hind ning eelkõige kosunud tehnoloogiasektori aktsiad.

Jaapanis tõusis Nikkei indeks 0,55 protsenti 20 191 punktile ja liigub rekordikursil. Turu üheks suuremaks tegijaks oli tehnoloogiainvestor Softbank, mille aktsia tõusis 1,8 protsenti. Lisaks aitas Jaapani aktsiaid dollari suhtes nõrgenenud jeen, mis andis värsket hingamist ekspordisektorile – näiteks ehitusvarustuse tootjale Komatsule, mille aktsia tõusis terve protsendi jagu.

Lõuna-Koreas kosus Kospi indeks 0,47 protsendipunkti võrra 2393 punktile - vaid punkt puudu viimase 12 kuu rekordist. Turu enimkaubeldud aktsia oli Papercorea, mis tõusis 2,7 protsenti, kuid suurimateks tõusjateks olid insenerifirmad ja kemikaalitootjad.

Hiinas tõusis Shanghai komposiitindeks 0,1 protsenti 3215 punktile, samal ajal kui Hongkongi Hang Sengi indeks tõusis 1,43 protsenti. Turgu mõjutas eelkõige Geely Automobile aktsia 6protsendine ralli ja China Constructioni 3,8protsendine tõus. Plussis olid ka pangandus- ja kindlustussektor.

MarketWatchi andmetel tõusis Taiwani tehnoloogiaaktsia-rikas Taiex tõusis ühe protsendi jagu, kui Apple´i tarnijate aktsiad rallisid: Largan Precision tõusis 4,13 protsenti ja Taiwan Semiconductor 2,4 protsenti.

Indias tõusis Sensex 0,27 protsenti 31801 punktile. Austraalia S&P/ASX200 oli napilt 0,06 protsendiga plussis. Siin aitas kaasa väike tõus naftaturul: WTI toornafta barreli hind kallines täna 0,11 protsenti ja maksis 44,45 dollarit. Brenti toornafta barrel oli samal ajal kallinenud 0,15 protsenti ning selle eest pidi välja käima 46,95 dollarit.

Hetkel kuum