Börs: Euroopa turud rohelised

Prantsuse börs  Foto: EPA

Vaatamata Ameerika turgude langusele alustasid Euroopa indeksid börsipäeva tõusuga.

Stoxx Europe 600 on esimeste tundidega tõusnud 0,32%, kuna kaevandusettevõtete kasv ületas jaekaubandusettevõtete languse. Inglise FTSE 100 on avamisest 0,31% kõrgemal, Saksa DAX 0,29% ning Prantsuse CAC 40 kerkinud 0,27%.

Euro nõrgenes enamiku valuutade vastu pärast Saksamaa avaldatud statistikat. Nimelt nõrgenes augustis veidi äriühingute kindlustunne, lisades kerget närvilisust ootusele, kui kaua Euroopa suurim majandus suudab oma kasvu kiirendada.

Euro nõrgenes naelsterlingi suhtes 0,12%, Austraalia ja Kanada dollari suhtes nõrgenes vastavalt 0,14% ja 0,06%.

Balti börsid olid keskpäevase seisuga kerges languses: OMX Tallinn -0,01%, OMX Riga -0,10% ja OMX Vilnius -0,33%.

Hetkel kuum