Indrek Mäe • 28. august 2017 kell 12:30

Buffett võttis tagasi tuhanded töötajad

Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett.  Foto: EPA

Warren Buffettile kuuluva Berkshire Hathaway omanduses olev BNSF Railway Co võttis tagasi tööle enamuse paar aastat tagasi koondatud töötajatest.

Vajadus täiendava tööjõu järele tuleneb suuremast nõudlusest kivisöe ja teravilja järele, mis on tõstnud vedude mahtu raudteel. „Kivisöe vajadus tõuseb tänu gaasihindade tõusule ning elektrienergia nõudluse kasvule,“ ütles ettevõtte pressiesindaja Zak Andersen.

Kaks aastat tagasi vabanes BNSF kulude kokkuhoiu ning efektiivsuse tõstmise eesmärgil ligi 5000st töötajast, kellest nüüd võetakse tööle tagasi ligi 4000. Toona survestas ettevõtet ka tugevnev dollar.

BNSF on USA suurim söevedaja ning ettevõte pole kunagi välistanud töötajate tagasikutsumist.

Hetkel kuum