Pille Ivask • 8. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Krüptorahad kukuvad

Bitcoin  Foto: Epa

Krüptorahade bitcoini ning ripple’i hinnad on täna kukkunud enam kui 10%, vahendab CNBC.

Bitcoin on täna kukkunud 10,6% jagu, litecoini oma 8%. Bitcoin maksab praegu 14 639 dollarit, litecoini hind jääb 258 dollari manu.

Ripple’i hind on Bitstampi kauplemisplatvormil langenud 12,6% jagu, kusjuures portaali Coinmarketcap andmeil jääb langus suisa 30% juurde. Tõsi, viimast ei tasu ilmselt väga tõsiselt võtta, kuna sait ei arvesta hinna sisse kõiki Lõuna-Korea kauplemisplatvorme, kus ripple on endiselt populaarne. Möödunud aastal tõusis ripple’i hind 35 000%.

Analüütikud peavad ripple’i hinnalangust eriti märkimisväärseks, kuna ripple’i loojad on teinud koostööd mitmete suurte institutsioonidega, mis peaks sellele andma justkui lisaväärtust. Seetõttu kritiseerib ShapeShifti juht Erik Voorhees ripple’it ning nimetab seda mulliks. “Krüptorahade testimine pankadega ei ole mõistlik. Küptorahade eesmärk peaks olema olla pankadest sõltumatu,” ütles ta.

Ainsa krüptorahana on täna ülespoole roninud ethereum, mille hind kerkis 2,4% võrra, 1100,50 dollarini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas