Põlvili surutud Venemaa loob teenimisvõimaluse

Jelena Rozenfeld leidis, et suur langus on eelkõige paanikamüük.  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 9. aprill 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA läinudreedesed sanktsioonid Venemaa ettevõtetele ja isikutele viisid idanaabri börsid vabalangusse, ekspertide hinnangul pakub paanika turgudel aga soodsaid ostukohti.

Nii kukutas USA teade uutest sanktsioonidest Venemaa päritolu 38 juriidilisele ja füüsilisele isikule ning 7 suurettevõtjale seoses keemiarelva rünnakute vaikiva toetamisega Süürias Vene turud viimase nelja aasta madalaimale tasemele. Kannatada sai ka rubla, mille väärtus kahanes dollari suhtes üle 3 protsendi.

Mürgine vara

Venemaa börsiindeks MOEX vajus börsi avanedes 7,2 protsenti ning RTS üle 11 protsendi, mis on suurim kukkumine pärast 2014. aasta märtsi, kui Moskva okupeeris Krimmi. „Praegu on sanktsioneeritud listi pandud mõned ettevõtted, mida küll meie fondis õnneks ei ole, kuid üldine mõju turule on väga negatiivne,“ kommenteeris olukorda Trigoni Venemaa fondi juht Jelena Rozenfeld. „Sanktsioonid on väga ranged, umbes samasugused, nagu kehestati pärast 2014. aastal Krimmis toimunut,“ tõi ta paralleele toona juhtunuga.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt