USA seab Hiina impordile tollitariifid

15. juuni 2018, 18:08
Trump 25. mail Valge Maja juures kommentaare andmas.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180615/BORS/180619733/AR/0/AR-180619733.jpg

USA president Donald Trump teatas reedel, et seab tariifid 50 miljardi dollari ulatuses Hiina impordile. Samuti lisas Trump et kui Hiina püüab selle eest kätte maksta, siis seab USA lisatariife, vahendab Marketwatch.

Trump ütles teadaandes, et 25%-line tollitariif seatakse kaupadele, „mis sisaldavad tööstuslikult olulisi tehnoloogiaid.“ Esimene osa kaupadest, mille aastane impordimaht on 34 miljardit dollarit, seatakse tollimaksu alla 6. juulist, ülejäänud osas pole kehtima hakkamise kuupäeva veel paika pandud.

Hiina on juba lubanud sarnaste meetmetega vastu astuda. Bloombergi uudisteagentuuri teatel teatas Hiina kaubandusministeerium juba reedel, et Hiina seab sisse tollitariifid, mis on „võrdväärse ulatuse ja võrdväärse tugevusega.“ Samuti teatas Hiina, et kõik riigi varasemad kaubanduslubadused ei kehti enam.

Hirm laiaulatusliku kaubandussõja ees viis suuremad aktsiaindeksid langusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2018, 18:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing