Rait Kondor • 15. juuni 2018 kell 20:56

Börs: USA-Hiina kaubandussõda pani turud langema

Foto: EPA

Aktsiad täna langesid, kui USA teatas, et paneb osadele Hiina toodetele peale 25% suurused importtollid ning Hiina lubas vähemalt sama suurte meetmetega vastata. USA aktsiaturul läks esialgne suurem langus päeva teises pooles väiksemaks.

USA peamine aktsiaindeks, S&P 500 langes täna 0,11% ning tehnoloogiaaktsiate-rohke Nasdaqi indeks langes 0,19%. Tollitariifid seab USA erinevatele Hiina kaubagruppidele, mida USA impordib aastas 50 miljardi dollari ulatuses. Kui veel 20. mail näis, et Hiina ja USA vahel õnnestub teatud kokkulepe saavutada tollide kehtestamata jätmise osas, siis nüüd hakkavad esimesed tollitariifid siiski juba 6. juulist kehtima.

Samal ajal kui suure turuväärtusega firmadest langes täna Apple’i aktsia 1% ja Microsofti aktsia 1,3%, siis viimasel ajal kannatada saanud esmatarbekaupade tootjate aktsiad tõusid. Nii tõusis Procter & Gamble’i  aktsia 1,8% ning Coca-Cola aktsia 1,2%.

Suureks langejaks osutus nafta, mille hind langes täna 3,6%. USA Lääne-Texase naftasegu juulifutuuride hind langes 64,46 dollarini. Aasta alguses on nafta hind 8% plussis, kuigi selle aasta tipptasemelt 21. mail on nafta hind langenud juba 11,2%.

Suurtest naftafirmadest langes Exxon Mobili aktsia täna 1,5% ning Chevroni aktsia 2,0%.

Hetkel kuum