• Jaga lugu:

  USA keskpanga juht näeb põhjust kaheks intressitõusuks

  USA Föderaalreservi esimees Jerome PowellFoto: Chine Nouvelle / SIPA

  Ameerika Ühendriikide Föderaalreservi esimees Jerome Powell tõdes kolmapäevases kõnes taas, et tugev majanduskasv ja ajalooliselt madal töötuse tase toetavad intressimäärade edasist tõstmist, vahendab CNBC.

  Töötuse erakordne madalseis ning inflatsiooni kiirenemine on vähendanud majanduse sõltuvust soodsast rahanduspoliitikast, leidis Powell Euroopa Keskpanga korraldatud foorumil. Oma kõnes pööras mees iseäranis palju tähelepanu tööturule, selgitades, et kuigi palgakasv on seni olnud mõõdukas, võib üha kahanev vaba tööjõu hulk olukorda üsna kiiresti muuta. Viimaste andmete järgi on USA töötuse tase vajunud 3,8 protsendini, pea viiekümne aasta madalpunkti.
  Alles möödunud nädalal kergitas Föderaalreserv intressimäärasid juba kuuendat korda alates 2015. aastast, mil keskpank oma lõdvenduspoliitikast vähehaaval loobuma hakkas. Lisaks jahmatas Föderaalreservi Avatud Turu Komitee börse arvamusega, et intresse tuleks tänavu vahest lausa kaks korda tõsta. Väärtpaberiturud säilitavad aga sellegipoolest skepsise: Chicago kaubabörsi (CME) FedWatchi-nimelise indikaatori andmetel on neljanda intressimäärade tõusu tõenäosus futuurikauplejate arvates 50,9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.