Pille Ivask • 21. juuni 2018 kell 7:57

Daimler süüdistab kasumi languses tariife

Mercedes-Benz  Foto: EPA

Autotootja Daimler on üks esimesi suurettevõtteid, kes on välja öelnud, et kaubandustariifid mõjuvad kasuminumbritele.

Ettevõte teatas, et tänavu võib kasum osutuda prognoositust väiksemaks, kuna imporditariifide tõttu võib USAst Hiinasse müüdavatelt autodelt teenitav marginaal olla väiksem, vahendab Reuters. Daimler peab silmas eeskätt Mercedes-Benzi linnamaasturite müüki.

Autotootja sõnul jääb kulumieelne kasum sel aastal ilmselt möödunud aastale alla.

Ei Hiina ega USA ole tariife veel ametlikult kehtestanud. Siiski usub Daimler, et jutuks tariifid üksnes ei jää ning on juba hoiatanud, et ei suuda tariifide tõttu saamata jäävat raha klientidelt tagasi teenida.

Lisaks Daimlerile on tariifide võimalikust mõjust märku andnud ka Volvo. Hiinlastele kuuluv autotootja vihjas, et võib tariifide tõttu loobuda plaanist palgata enam kui 4000 töötajat Lõuna-Carolina osariigis asuvasse uude tehasesse.

USA president Donald Trump on teinud ettepaneku kehtestada tariifid USAsse imporditavatele autodele. Samuti on ta käinud välja idee kehtestada 200 miljardi dollari väärtuses tariife Hiinast saabuvatele kaupadele. Hiina on ähvardanud vastata samaga.

Hetkel kuum