Indrek Mäe • 23 juuli 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Hiinlaste Xiaomi kulgeb kui Ameerika mägedel

Odavama otsa nutitelefone tootva Xiaomi esimesed börsinädalad on olnud kõike muud kui stabiilsed. Kuigi analüütikute hinnangul on ettevõtte aktsia ülehinnatud ning laienemisperspektiivid kesised, kõigutavad firma turuväärtust eelkõige regulatsioonid.

Kui 9. juulil lõpetas Xiaomi esimese börsipäeva protsendi jagu miinuses, langedes vahepeal isegi 6 protsenti IPO hinnast madalamale, siis päev hiljem kerkis ettevõtte turuväärtus rohkem kui kümnendiku võrra.

Täna kaupleb Xiaomi aktsia 19,9 Hongkongi dollari juures, mis tähendab, et selle väärtus on 16,6dollarilisest avanemishinnast vaatamata volatiilusele 18 protsendi võrra kerkinud. See tähendab, et Xiaomi aktsia on jõudnud loodetud IPO hinna vahemikku, milleks algselt pakuti 17–22 Hongkongi dollarit.

Hoovad regulaatori käes

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt