Rait Kondor • 21. august 2018 kell 18:31

Tesla aktsia tõuseb, kui Morgan Stanley peatas aktsia jälgimise

Tesla autode laadimisjaam Los Angelesis, USA-s.  Foto: Lucy Nicholson/Reuters-Scanpix

USA Morgan Stanley panga aktsiamaakleri üksus on peatanud Tesla aktsia jälgimise, mis on vihjeks sellele, et Tesla on palganud panga, et otsida võimalusi ettevõtte börsilt viimiseks, vahendab Reuters. Uudis on kergitanud Tesla aktsia hinda ligi 4%.

Morgan Stanley poolt tehtud liigutus tuleb nädal peale seda, kui teine USA suurpank, Goldman Sachs, peatas samuti Tesla aktsia analüüsimise, mis toimus veidi enne seda, kui kinnitas, et on Tesla finantsnõustaja.

Morgan Stanley aktsiate analüüsi leheküljelt võis täna Reutersi uudisteagentuuri sõnul näha, et Tesla aktsia on liigutatud „võrdse osakaalu“ soovituse pealt „hindamata“ peale.

Tesla aktsia on täna põrganud 3,5% 319 dollarile, käies ära ka 324 dollari taseme peal. Alles eile kärpis JP Morgan Tesla aktsia hinnasihi tagasi 195 dollari tasemele, öeldes, et tegevjuht Elon Musk ei ole taganud Tesla börsilt äraviimise jaoks piisavat rahastust. JP Morgan oli 8. augustil tõstnud Tesla hinnasihi 308 dollarile peale seda, kui Elon Musk teatas Twitteris, et kaalub võimalust Tesla börsilt ära viia 420 dollari eest aktsia kohta.

Hetkel kuum