Äripäev • 27. august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Caro / Marc Meyerbroeker/ Scanpix

USA firmade ohtlik võlatase on vähenenud

USA firmade tugevad kasumid on aidanud vähendada ohtlikult kõrget võlataset.

USA ettevõtted on paranevate tulemuste mõjul hakanud vähem võlgu võtma, kirjutab Wall Street Journal. Tegemist on teretulnud arenguga, kui võtta arvesse, et firmade võlatase on võrreldav eelmise finantskriisi kõrgpunktiga.

Selleaastane ettevõtete kulumieelse kasumi kasv on püsinud samas tempos või kergelt ületanud võla kasvu viimase kuue kvartali jooksul, võib tõdeda Bank of America Merrill Lynchi andmetele tuginedes. Kuuele kvartalile, mil võlatase on paranenud, eelnes 21 kvartalit tõusvat võlataset.

Selle tulemusel on USA ettevõtete võlatase 3,4 korda EBITDAd 30. juuni seisuga. Kõrgeim oli tase 2016. aasta alguses, jõudes 3,5 kordse EBITDAni. See tähendab lihtsustatult, et ettevõte suudaks kasumi samaks jäädes maksta võla 3,5 aastaga. Kriisijärgselt oli võlataseme näit 2,6.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt