Artikkel
 • Jaga lugu:

  Linnamaasturite müük jätkab USA-s kasvu

  Ford Edge'i esitlus Detroidi autonäitusel 2018. aastal. Edge on Fordi odavama hinnaklassi linnamaastur.Foto: Rebecca Cook/Reuters/Scanpix

  Suurimad autotootjad teatasid täna autode müügikasvust USA-s augustis ning eriti tähelepanuväärne on linnamaasturite jätkuv kiire müügikasv. Linnamaasturite müüki ei heiduta isegi tõusvate intressimäärade ja kütusehindade mõju, sest töötusemäär on madalal ning tarbijate kindlustunne tugev, vahendab Reutersi uudisteagentuur.

  Fordi ja teiste autotootjate müüginumbrid tulevad olukorras, kus USA tarbijate kindlustunne on viimase 18 aasta tipu lähedal, mis on omakorda vaigistanud kartusi president Trumpi siseturgu kaitsva kaubanduspoliitika võimalikust mõjust tarbijate käitumisele.
  Ford müüs augustis 218 504 sõidukit, võrreldes 209 897 sõidukiga aasta tagasi ehk kasv oli 4,1%. Eelmisel aastal takistas augusti müüki orkaanid Harvey ja Irma. Fordi sõnul tõusis augustis linnamaasturite müük 20,1% ning pikap autode müük 5,7%.
  Fordi USA turundusosakonna juht Mark LaNeve ütles Reutersile, et augustis oli USA sõiduautode ja kergeveokite müük aasta baasile viiduna vahemikus 17,0 – 17,4 miljonit sõidukit, mis oli kõrgem näitaja, kui Reutersi küsitletud analüütikute ootus 16,8 miljonit sõiduki osas.
  „Tarbijate üldine olukord on praegu väga tugev, mis annab meie tööstusharule tugeva aluse,“ sõnas LaNeve. Absoluutnumbrites arvab LaNeve, et autotööstuste müük püsib käesoleval aastal eelmise aastaga samal tasemel, kuid see võib tulla ka 1% kasvu juurde, kui järgmiste kuude müüginumbrid laekuvad.
  USA automüük langes eelmisel aastal 2% võrra 2016. aasta rekordiliselt 17,55 miljoni müüdud auto tasemelt.
  Toyota müük langesUSA-s  augustis 2% 223 055 sõidukini, kuigi ka tema linnamaasturite müük oli tugevas 8,9%-lises plussis.
  Fiat Chrysler andis teada, et nende USA automüük kasvas augustis 10% 193 718 sõidukini ning müügi veduriks olid Jeepi ja Rami mudelid.
  USA suurim autotootja, General Motors, ei teavita sellest aastast enam igakuiseid automüügi näitajaid.
  Hoolimata tugevast tarbijate kindlustundest prognoosivad mitmed analüütikud 2018. aasta teises pooles ja ka järgmisel aastal USA sõiduautode müügi langust.
  Fordi aktsia on täna 0,2% plussis 9,50 dollari peal. Käesoleval aastal on Fordi aktsia langenud 24%, General Motorsi aktsia on langenud 12% ning Fiat Chrysleri aktsia 4%. Täna on Fiat Chrysleri aktsia 1,3% plussis, kaubeldes 17,33 dollari peal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Liisi Kirch: investeerimine on meeskonnasport. Seda on investor Toomase edus tunda
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Olulisemad lood

Novembris inflatsioon aeglustus Euroalas aeglustus inflatsioon 10 protsendile
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui oktoobris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.