• Jaga lugu:

  Börs: tehnoloogia avaldas survet

  Foto: Scanpix / AFP

  Kolmapäeval kahjustasid tehnoloogiasektorit nii sotsiaalmeedia regulatsioonihirmud kui Apple'i uute toodete esitlus, mistõttu ei olnud börsiindeksitel palju jõudu, et tõusta.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,11%, 25 999 punktini. Nasdaq Composite vajus 0,23% madalamale, 7954 punkti tasemele. S&P 500 kerkis 0,04% ja peatus 2888 punkt
  Apple'i aktsia hind kahanes ettevõtte peakorteris toimunud esitluse järel 1,24%, peegeldades nii investorite kasumikorjet kui uute iPhone'i mudelite pisut leiget vastuvõttu. Samas köitis kauplejate tähelepanu Apple'i värske nutikell ja selle täiustatud andurid. Pulsikellade tootja Fitbiti väärtpaber odavnes uue Apple Watchi tõttu 6,9% ning elektroonikaseadmete valmistaja Garmini (+0,07%) aktsia kaotas oma kolmapäeva alguse tõusu pea täielikult.
  Teisalt tekitasid Apple'i aktsionäride seas ärevust ka uudised, et ettevõte on üks kuuest tehnoloogiafirmast, mille esindaja peab ilmuma 26. septembril USA parlamendi ülemkoja ette, et vastata isikuandmete kaitset puudutavatele küsimustele. Kutsutute seas on veel Google'i emafirma Alphabet (-1,23%) ja Twitter (-3,69%). Tänavu juba kaks korda saadikute küsimustele vastamas käinud Facebook (-2,37%) kohtumisel osalema ei pea. Senati luurekomisjoni möödunud nädala sõnavõttude kohaselt on USA parlament liikumas sotsiaalmeedia reguleerimise poole.
  Rahvusvahelises vaates mängis olulist rolli Wall Street Journali uudis, et Valge Maja on võtnud ühendust Pekingiga, et pääseda kokkuvõttes tariifide kehtestamisest. Trumpi administratsiooni soov kaubandussuhteid ilma tollide kehtestamiseta parandada andis kolmapäeval lootust mitmele sel aastal nõrgenenud ülemaailmsele tööstuskontsernile: Boeing kallines 2,36% ja Caterpillar tõusis 1,58%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Hotellide juhid: tõstame hinda, aga kedagi pole nagunii maksmas
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.