• Jaga lugu:

  Börs: keskpank rusus indekseid

  New Yorgi börs (NYSE)Foto: Scanpix / Reuters

  Kolmapäeval lõpetasid USA börsiindeksid punases, reageerides Föderaalreservi intressimäärade taaskordsele tõusule ning keskpanga edasistele majandusprognoosidele.

  Dow Jonesi indeks langes 0,4%, 26 358 punktile. Nasdaq Composite vähenes 0,21%, jõudes 7990 punkti tasemele. S&P 500 vajus 0,33% madalamale ja peatus 2905 punktil. Näitajad veetsid valdava osa päevast plussis, ent langesid järsult peale Föderaalreservi teadaannet.
  Sektoritest oli langejate esireas pangandus - S&P 500 vastav haru (.SPSY) kahanes 1,27%, kuna pangad on sunnitud Föderaalreservi lühiajaliste intressimäärade mõjul ka oma intresse tõstma - samas kardetakse, et see võib majandustsükli praeguses seisus aga tuua kaasa laenumahtude vähenemise. Odavnesid Bank of America (-1,76%), Wells Fargo (-1,97%), Citigroup (-1,44%) jt. Pankadele järgnesid dividende maksvad kommunaalteenuste pakkujad ja kinnisvarafirmad, mis konkureerivad tootluse poolest üha ahvatlevamaks muutuvate (ja aktsiatega võrreldes ka hulga turvalisemate) USA riigivõlakirjadega.
  Sporditarvete tootja Nike aktsia odavnes kolmapäeval 1,29%, kuigi firma teenis oma majandusaasta esimeses kvartalis oodatust enam kasumit - 62 sendi asemel 67 senti aktsia kohta. Samas kerkisid firma müügi- ja administratiivkulud eeskätt turundusega seotud väljaminekutega seoses 7%, 3,1 miljardi dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.