Mida võtta soodsalt Helsingi börsilt?

Helsingi  Foto: Scanpix / Alexander Demianchuk
Lauri Teder • 12. oktoober 2018 kell 17:20

Pärast kümme päeva kestnud langust tasub põhjanaabrite börsil pöörata tähelepanu aktsiatele, millel on analüütikute hinnasihi järgi otsustades hulganisti tõusuruumi, kirjutab Kauppalehti.

Väärtpaberite potentsiaali edetabeli vaieldamatu liider on 2000. aastal asutatud meditsiiniettevõte Nexstim, mille aktsia kaotas septembrikuu alguses rohkem kui poole oma väärtusest, kui teatas, et firma väljatöötatud neuroteraapia tehnoloogia ei anna ajurabanduse läbi elanud patsientide puhul siiski piisavalt selgeid tulemusi, et USA ravimiameti heakskiitu saada. Edaspidi lubas Nexstim keskenduda rohkem oma depressiooni ja kroonilise valu raviks ette nähtud teraapiatele.

Factseti koostatud koondprognoosi kohaselt on Nexstimi aktsia õiglane hind 0,28 eurot - lausa 450% kõrgem kui praegune turuväärtus. Reedel kallines ettevõtte First North lisanimekirjas paiknev aktsia 27,78%.

Rohkelt optimismi on vaatlejad näidanud üles ka mobiilimängude valmistaja Next Gamesi suhtes, mille lipulaevad on menukal koomiksi- ja telesarjal "The Walking Dead" põhinevad mängud. Sel suvel jõudis Androidi ja Apple'i nutipoodidesse näiteks liitreaalsusele toetuv "The Walking Dead: Our World". Next Gamesi aktsia hinnasiht on 6,4 eurot. Reedel vajus väärtpaber aga 2,73% allapoole, 3,92 eurole.

Tõusuruumi pingereas järgnevad tööriistatootja Robit ja ehitusfirma Lehto Group, millel on prognoosi kohaselt jõudu veel 50% tõusuks. Reedel kerkisid aktsiad vastavalt 3,9% ja 2,07%. Volatiilsete väikeaktsiate kõrval nähtakse potentsiaali ka ühes Soome suurfirmas: 2 miljardi eurose turukapitalisatsiooniga kraanatootja Konecranesi aktsia võib analüütikute arvates hüpata praeguselt 27,8 eurolt 42 eurole. Finnairi aktsia puhul oleks hinnasihi järgi õigustatud aga pisut enam kui 30% tõus.

Hetkel kuum