• Venemaa president Vladimir Putin arvab, et maailm peaks rahvusvahelises kaubanduses dollarit vältima.Foto: Scanpix
  Jaga lugu:

  Putin: dollari mõjuvõim väheneb

  Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul nende vastu suunatud sanktsioonid ei tööta ning dollar on kaotamas globaalset mõjuvõimu, vahendab MarketWatch.

  Putin ütles, et Ameerika Ühendriigid ja teised riigid, kes Venemaale sanktsioone kehtestavad, tulistavad endale jalga. Tema sõnul on märgata juba palju tõendeid selle kohta, et Ühendriikide dollari ülemaailmne mõjuvõim on kiiresti vähenemas – dollar on praegu maailma reservvaluuta.
  Venemaa rubla on tänavu dollarisse odavnenud 13 protsenti, suuresti on põhjus USA kehtestatud sanktsioonid Venemaale.
  Putin rääkis, et mitmel riigil on aina rohkem motivatsiooni rahvusvahelises kaubanduses dollarit vältida. Nii Venemaa kui ka Hiina on juba alates finantskriisist kutsunud teisi riiki üles regionaalsete reservvaluutade loomiseks.
  Moskva püüab ka sõnade kohaselt käituda – juba sellel nädalal plaanitakse müüa eurodes nomineeritud võlakirju, mille maht ulatub miljardi euroni. Varasemalt on Venemaa müünud võlakirju ka dollarites.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.