Jaga lugu:

Soomlaste Kotipizza kuulub nüüd pea täielikult Kalevi ja Felixi omanikule

Pitsa  Foto: Reuters/Scanpix

Norra valdusühing Orkla teatas kolmapäeval, et omandas äsja lõppenud ostupakkumise raames 98,4% Soome kiirtoidufirmast Kotipizza.

Soome börsifirmale tehtud pakkumise kohaselt lubas Orkla soetada Kotipizza väärtpabereid umbes 146 miljoni euro eest ehk hinnaga 23 eurot aktsia kohta. Pakutud maksumus oli ligi 39% kõrgem kui tollane turuhind.

Tehinguga soovis nii Euroopas, Ameerika Ühendriikides kui Aasias tegutsev Norra toidu- ja tarbekaupade kontsern laieneda ka toitlustusturule, panustades inimeste elatustaseme kasvule ja tarbimisharjumuste muutumisele. Orkla gruppi kuuluvad ka Eesti magusatootja Kalev ja hoidiste valmistaja Põltsamaa Felix.

Kotipizza liitus Helsingi börsiga 2015. aastal, küsides investoritelt tollal viis eurot aktsia kohta. Ettevõttele kuuluvad lisaks nimiketile veel kaubamärgid No Pizza, Social Burgerjoint ja Chalupa.

Jaga lugu:
Hetkel kuum