Lauri Teder • 23. jaanuar 2019 kell 17:15

Valge Maja sõnul võib valitsusseisak majanduskasvu nulli viia

Valge Maja  Foto: EPA

President Trumpi majandusnõuniku Kevin Hasssetti sõnul võib USA valitsuse osalise tööseisaku jätkumine märtsini tuua selles kvartalis kaasa majanduskasvu seiskumise.

"Tõsi, et kui esimene kvartal jääb harilikult nõrgaks ja kui tööseisak jätkub, siis võib number jääda väga väikseks, isegi nullilähedaseks," avaldas Valge Maja majandusnõukogu esimees Hassett kolmapäeval telekanalile CNN antud intervjuus. Samas võib teises kvartalis valitsuse rahastuse taastumise järel toimuda tema hinnangul toimuda lausa 4-5% tõus. Majanduslanguse saabumist 2020. aastal peab Hassett väga ebatõenäoliseks.

Bloombergi koostatud anlüütikute koondprognoosi kohaselt kärbib USA osaline tööseisak riigi esimese kvartali majanduskasvu 0,8 protsendipunkti võrra, viies tulemuse 1,5% tasemeni. President Trumpi nõunike möödunud nädalal avaldatud prognoosi järgi toob seisak nädala kaasa 0,13 protsendipunkti kadumise.

Hetkel kuum