Rait Kondor • 18. veebruar • 1 min
Jaga lugu:

USA Raytheon sai Araabia Ühendemiraatidelt 1,5 miljardi dollari suuruse relvalepingu

USA sõdurid jalutavad Patriot õhutõrjesüsteemi juures Poolas 2015. aasta märtsis.  Foto: Scanpix/REUTERS/Franciszek Mazur

Esmaspäeval sõlmis Araabia Ühendemiraatide valitsus USA Raytheoniga 5,7 miljardi dirhami (1,55 miljardi dollari) suuruse lepingu, mille kohaselt ostetakse Raytheonilt oma õhuväe jaoks rakettide laskeplatvormi süsteeme, vahendab Reuters.

Leping sõlmiti Abu Dhabis toimunud IDEXi näitusel ning see järgnes pühapäeval sõlmitud kokkuleppele, mille kohaselt ostetakse Raytheonilt 1,3 miljardi dirhami (354 miljoni dollari) eest Patriot rakette.

Brigaadikindral Mohammed al-Hassani teatas, et kokku sõlmiti IDEXil 12 miljardi dirhami (3,3 miljardi dollari) eest relvaostulepinguid.

Muuhulgas teatasid esmaspäeval USA ettevõte Lockheed Martin, Saksamaa Diehl Defence ning Rootsi Saab, et lansseerisid IDEXil Falconi õhutõrje relvasüsteemi, mis peaks asendama Lähis-Ida riikide poolt kasutatava Hawk süsteemi.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt