• Jaga lugu:

  Trumpi ja saudide tehing pani kaitsetööstuse õitsema

  Lockheed Martini F-35 hävituslennuk.Foto: EPA

  Kaitsetööstuse aktsiad hakkasid USAs täna kiiresti kallinema, sest Donald Trump sõlmis Saudi Araabiaga 110 miljardi dollarise relvatehingu, vahendab CNBC.

  Relvatehingu koguväärtus järgneva 10 aasta jooksul ulatub aga lausa 350 miljardi dollarini. Veidi pärast kauplemispäeva algust oli Lockheed Martini aktsia kallinenud 2 protsenti, Raytheon lisas rohkem kui 1,4 protsenti ja Northrop Grumman tõusis 1protsendi. General Dynamics kallines pool protsenti. Kõik neli aktsiad jõudsid rekordini.
  Kaitsetööstuse firmade aktsiaid kajastav iShares U.S. Aerospace & Defense ETF (börsil kaubeldav fond) tõusis päeva alguses umbes 1,3 protsenti.
  Saudidega sõlmis mitmeid tehinguid ka lennukitootja Boeing – sinna hulka kuuluvad ka sõjaväe- ja reisilennukid. Boeingu aktsia on kallinenud täna umbes 2 protsenti. Taolised tehingud on ka varem pannud kaitsetööstuse aktsiaid tõusma.
  Kui vaadata viimast 40 relvatehingut Saudi Araabiaga (alates 2009. aastast), siis on näha, et iShares U.S. Aerospace & Defense ETF on pärast tehingu sõlmimist kallinenud kuu jooksul keskmiselt 3,3 protsenti. See on kaks korda enam kui S&P 500 indeks, selgub Kensho kogutud andmetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
YITi töötajate usaldusisik: eestlasi lastakse Soomes endiselt üle
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.
Soome ehituskontserni YIT töötajate usaldusisiku Jussi Sakari sõnul on peamised tööjõudu puudutavad halli majanduse probleemid seotud kolmandate riikide töötajatega, kuid endiselt lastakse Soomes üle ka eestlasi.