Äripäev • 18. märts 2019 kell 7:01

Börsid alustasid nädalat korraliku tõusuga

Sellel nädalal ootavad investorid Fedi otsust intressimäärade tõstmise kohta. Börsid on aga tugevale tõusule pöördunud.

Deutsche Bank ja Commerzbank Frankfurdis.  

FTSE 100 ja Milano börs tõusid 0,6%, Stoxx 0,2% ning DAX 0,1%. Reutersi andmetel on Euroopa börside hommikuse tõusu taga Deutsche Banki ja Commerzbanki ühinemiskõnelused. Deutsche Banki aktsiad tõusid enam kui 3%.Kesk-Euroopa meedia jälgib ühinemiskõnelusi kahetiste tunnetega. Nii kirjutas Neue Zürcher Zeitung, et ei tea, kas kahe haige ühinemisega ühte tervet panka saab. Reutersi andmetel võib ühinemisega kaduda kahest pangast 30 000 töökohta.

Aasia börsidest enim tõusid Shanghai (+2%) ja Hang Sengi (+1%) indeksid. Tugevat tõusu näitasid ka Aasia Dow (+0,6%) ning Nikkei indeks (+0,6%).

Analüütikud kirjutasid hommikul, et Aasia börs tõuseb vaatamata ebakindlusele USA-Hiina kaubandusleppe küsimustes. Eelnevalt teadaoleva info järgi pidanuks riikide esindajad kohtuma aprillis, et lepingule allkirjad alla saada, kuid Marketwatchi andmetel on kohtumine nüüd juunisse edasi lükatud.

„Aktsiaturud on kiiresti ja võimsalt oma detsembrikuisest madalseisust taastunud ning nõrga maailma majanduse tingimistes on turud väga haavatavad lühikestele kukkumistele,“ ütles AMP Capitali investeerimisstrateeg Shane Oliver Bloombergile. Samas leidis ta, et valuatsioonid on „OK, kasv mõistlik ja üldiselt peaks need 2019. aastal viisakaid kasumeid toetama“.

Hetkel kuum