Artikkel
 • Jaga lugu:

  USA jalatsitootjad paluvad Trumpil importtollid kehtestamata jätta

  Nike ja teised jalatsitootjad hoiatavad Trumpi "katastroofiliste tagajärgede eest", juhul kui too seaks Hiina kaupadele lisaimporttollid.Foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP /Scanpix

  USA jalatsitootjad, sh Nike ja Under Armour, palusid esmaspäeval USA presidenti Donald Trumpi, et too võtaks jalatsid välja Hiina importkaupade nimekirjast, millele plaanitakse tollimaks kehtestada, vahendab Reuters.

  „Jalatsitele seatav 25% suurune lisatariif oleks meie tarbijatele, meie ettevõtetele ning Ameerika majandusele tervikuna katastroofiline,“ seisab 173 ettevõtte poolt allkirjastatud kirjas.
  Trump tõstis tariife 200 miljardit dollarit väärt olevale Hiina impordile 10% pealt 25% peale mai alguses. Nüüd eeldatakse Trumpi sõnavõttudest lähtuvalt, et USA seab 25% suuruse tariifi veel 300 miljardi dollari ulatuse Hiina kaupadele pärast järgmisel kuul toimuvat Hiina president Xi Jinpingiga kohtumist.
  „Tööstusharuna, mis peab igal aastal maksma kohustuslikus korras 3 miljardi dollari ulatuses makse, võime teile kindlalt väita, et igasugusel jalatsite importimise kulu suurenemisel on otsene mõju Ameerika jalatsitarbijatele,“ ütlesid ettevõtted.
  Ameerika jalatsite hulgi- ja jaemüüjate assotsiatsiooni hinnangu kohaselt lisab tariifide tõstmine tarbijatele 7 miljardit dollarit lisakulu igal aastal.
  Ettevõtted märkisid, et jalatsitele kehtivad praegu tariifid, mis on keskmise suurusega 11,3% ning mis mõnel juhul võivad olla ka 67,5% kõrged. 25% suurune maksulisa praegustele tariifidele tähendaks, et ameeriklased võivad hakata maksma ligi 100%-list maksukulu oma jalanõude pealt, ütlesid firmad oma kirjas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meemikauplejad võtsid sihikule järgmise pankrotistunud aktsia
Huulepulgaindeks ütleb, et ka rasketel aegadel värvivad inimesed huuli – ja sellegipoolest läks huulepulgatootja Revlon pankrotti. Nüüd üritavad meemikauplejad Revloni pankrotiga rikkaks saada.
Huulepulgaindeks ütleb, et ka rasketel aegadel värvivad inimesed huuli – ja sellegipoolest läks huulepulgatootja Revlon pankrotti. Nüüd üritavad meemikauplejad Revloni pankrotiga rikkaks saada.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.