Mait Kraun • 9. mai 2019 kell 12:54

USA kaubanduse puudujääk Hiinaga viie aasta väikseim

USA kaubandusdefitsiit Hiinaga väheneb.  Foto: AFP

USA kaubandusdefitsiit Hiinaga langes märtsis viimase viie aasta madalaimale tasemele, sest eksport kasvab, vahendab Reuters.

USA kaubandusministeerium teatas neljapäeval, et kaubanduse puudujääk Hiinaga langes 16,2 protsenti, 20,7 miljardile dollarile, mis on madalaim tase alates 2014. aasta märtsist. Eksport Hiinasse suurenes märtsis 23,6 protsenti.

Washington kehtestas mullu 250 miljardi dollari ulatuses Hiina kaupadele tariifid, Hiina vastas omalt poolt tariifidega, mille alla minevate kaupade maht on 110 miljardit dollarit. USA president Donald Trump ütles pühapäeval, et Hiina-vastaste tariifide määr tõstetakse reedel 10 protsendilt 25 protsendile.

USA üleüldine kaubanduspuudujääk tõusis 1,5 protsenti, 50 miljardile dollarile. Ökonomistid ootasid 50,2 miljardi suurust näitajat.

Hetkel kuum