Rait Kondor • 3. juuni 2019 kell 21:05
Börsiuudised
Ainult tellijale

Börs: tehnoloogiahiiud põrusid

Maaklerid New Yorgi aktsiabörsil.  Foto: Scanpix/REUTERS/Brendan McDermid

Aktsiaturg esmaspäeval langes, kui investorite jaoks oli suurim murekoht suuri tehnoloogiahiidusid ähvardavad konkurentsireeglite rikkumiste uurimised valitsusasutuste poolt. Lisaks juba harjumuspärasele Hiina-USA kaubandustülile on kaubandussõja rindel fookusesse jõudnud USA ähvardus Mehhikole tollitariifid seada.

Alphabeti aktsia langes 6,1%, kui nii Wall Street Journali kui ka Reutersi allikad andsid teada, et USA justiitsministeerium valmistab ette uurimist, kas Google’i emafirma on rikkunud monopolivastast seadust. Internetikaubamaja Amazon.com kukkus 4,6%, Facebook 7,5% ning Apple’i aktsia 1,0%, kui Reutersi uudisteagentuur andis esmaspäeval oma allikatele viidates teada, et kõik neli suurt tehnoloogiafirmat on föderaalse kaubanduskomisjoni ja justiitsministeeriumi vahel ära jagatud, et uurida nende tegevuse vastavust monopolivastasele seadusele. FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) kaotas kokku oma väärtusest umbes 137 miljardit dollarit eilse päevaga, märkis Bloomberg.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum