Mait Kraun • 1. aprill kell 16:36
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA tööstussektor kasvas märtsis 37 aasta kiireimas tempos

Ford on olnud sunnitud tootmise pooljuhtide puudujäägi tõttu peatama.  Foto: Reuters/Scanpix

USA tööstussektor kasvas märtsis kiireimas tempos alates 1983. aastast, millele andsid hoogu ettevõtete tellimuste ja toodangu kasv. Andmed annavad märku USA majanduse taastumise kiirenemisest, vahendab Bloomberg.

Institute of Supply Managementi (ISM) tööstuse indeks tõusis 64,7ni, kuu varem oli näitaja 60,8, selgub neljapäeval avaldatud andmetest. Kui indeks on 50 tasemest kõrgemal, siis tööstussektor kasvab ja vastupidi. Märtsikuu näitaja ületas sisuliselt kõigi Bloombergi küsitletud ökonomistide ootusi. Vaid üks ökonomist ootas kiiremat kasvu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum