Artikkel
 • Jaga lugu:

  Balti aktsiaturgudel oli neljapäeval väheaktiivne kauplemispäev

  Balti aktsiaturgudel oli neljapäeval tavapärasest väiksema aktiivsusega kauplemispäev ning suuremate aktsiate hinnad liikusid vähe.Foto: LIIS TREIMANN

  Balti aktsiaturgudel oli neljapäeval tavapärasest vaiksem kauplemispäev ning indeksid liikusid vähe.

  Balti aktsiaindeks langes 0,11%, samal ajal kui Tallinna börsiindeks püsis sisuliselt eilsel tasemel, langedes 0,01%, Vilniuse börsiindeks kerkis 0,17% ning Riia börsiindeks tõusis 1,04%.
  Enefit Greeni kauplemiskäive oli 522 tuhat ning kuigi päeva alguses oli aktsia suuremas miinuses, lõpetas Enefit Greeni aktsia vaid 0,21% miinuses, 4,724 euro peal.
  Teistest Tallinna suurematest aktsiatest kerkis LHV aktsia 0,7%, 3,595 euroni, Norra majaehituse lepingust teatanud Merko Ehitus tõusis 0,6%, 13,72 euroni ning Tallinna Sadama aktsia langes 0,7%, 1,44 euro peale.
  Viimastel päevadel olulist tõusu näidanud Harju Elektri aktsia tuli 1,7% allapoole 5,7 euro peale.
  Balti põhinimekirjas langes oluliselt Novaturase aktsia, mis nõrkade poolaastatulemuste mõjul lõpetas päeva 8,3% miinuses, 3,293 euro peal.
  USA turg näitas kolmapäeval pärast viite päeva olulist langust ning neljapäeval on turg päeva alguses väikeses miinuses – nii S&P 500 indeks kui Nasdaqi indeks on langenud 0,1%. Negatiivse poole pealt tuli Kohl’si kaubamajakett välja nõrkade kvartalitulemustega ning käesoleva majandusaasta prognooside kärpimisega. Kohl’s teatas, et kasum väheneb poole võrra ning müügikäive langeb 4-5%, kui varem oodati müügikäibe muutumatuks jäämist. Kohl’si aktsia on täna langenud 6,3%.
  Samal ajal tuli võrguseadmete tootja Cisco välja oodatust tugevama kvartalitulemuse ning väljavaatega, mis viis aktsia päeva alguses ligi 6% plusspoolele.
  Nafta hind jätkab täna eile alanud tõusu, kui Brenti ja WTI toornafta hind on 2,3% plussis, vastavalt 95,5 ja 89,7 dollari peal barrelist. Nafta hinnatõus on täna oluliselt kergitanud ka naftatootjate aktsiaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Swedbank: tallinlasele on korteri taskukohasus kukkunud 2009. aasta tasemele
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Inimeste kindlustunne on langenud veel tugevemalt kui ettevõtete oma: korteri ostmine on pealinnas sama taskukohane kui oli aastal 2009 ning oma rahalist olukorda peetakse sama heaks kui aastal 1993, märkis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Kriisi ajal teevad isegi erinevad arvutused ärevaks
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ehkki rahvaelektri hinnas erinevatele tulemustele jõudmine oli ootuspärane, saadab praegune vaidlus selle üle ühiskonnale siiski vale signaali, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuul langetab käibeprognoosi, müügitulu oodatust madalam
Tuule esimese poolaasta müügitulu tulemused on oodatust madalamad. Tuule esimese poolaasta müügitulu oli 665 000 eurot ja aruandeperioodi kahjum 337 000 eurot.
Tuule esimese poolaasta müügitulu tulemused on oodatust madalamad. Tuule esimese poolaasta müügitulu oli 665 000 eurot ja aruandeperioodi kahjum 337 000 eurot.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Ukraina taotleb kiirendatud korras NATO liikmelisust
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul taotleb Ukraina kiirendatud korras NATOga liitumist.
Septembri elektri börsihind kukkus kolmandiku
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.
Elektri börsihind kukkus septembris võrreldes augustiga Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas 33,6 protsenti, 229 euro tasemele megavatt-tunni eest.

Olulisemad lood

Jüri Käo poliitikutele: mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on?
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.
Ettevõtjat Jüri Käod ajab pahaseks, et sõja ajal ei mõtle poliitikud võimalikele kokkuhoiukohtadele ja reformidele, vaid on hakanud rääkima maksudebatist. „Mis kuradi maksudebatist meil vaja rääkida on? Mille jaoks? See tähendab vaid maksutõuse ettevõtjatele,“ põrutas ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.