Mari Mets • 27. mai 2016
Jaga lugu:

Vaata, milline sportlane saab riigilt enim raha

Olümpia ei ole Eesti sportlastele mingi meelakkumine.  Foto: Reuters/Scanpix

Äripäev reastas kõik Rio olümpiale sõitvad Eesti sportlased, et teada saada, kui heldelt riik igale meie olümpialootustele oma rahakoti raudu paotab.

Ühes kuus maksab riik olümpiakomitee kaudu Eesti olümpiasportlastele toetusraha üle 100 000 euro. Nii suur on koondisse pääsenute toetus üksnes vahetult enne olümpiat, sest paljudel sportlastel hakkab toetussumma tiksuma alles siis, kui nad ületavad olümpianormi.

See võib juhtuda aga alles suve hakul, mis tähendab, et olümpiapileti välja teeninud sportlane saab nautida higi ja vaevaga välja teenitud riigitoetust ainult paar kuud, nagu juhtus näiteks maratoonari Tiidrek Nurmega, kes saab oma aprillis lunastatud olümpiapileti eest esimese toetussumma alles juunis. Seni loeb ta aga harjumuspäraselt sente.

Loe, kuidas Eesti sportlased olümpia nimel püksinööpi pingutavad lugudest "Eesti sportlane põline sendilugeja" ja "Mis maksavad Eesti sportlasele olümpiamängud?"

Jaga lugu:
Hetkel kuum