Vaata, kuidas oleme 25 aastaga muutunud

18. august 2016, 09:45
"Kuidas elad, Harjumaa?" Roheliste rattaretk Paldiskis 1992. aastal.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160818/RANKING/160819738/AR/0/AR-160819738.jpg

Eestlane muutub järjest targemaks ja toob koju kunagisest umbes nelikümmend korda rohkem raha. Pere loomise lükkame järjest kaugemale, samas iseenda eest oleme õppinud hästi hoolitsema.

Eesti taasiseseisvumise 25. aastapäevaks valminud graafikud näitavad, kuidas on vaba eestlase elukäik selle ajaga muutunud. Loomulikult on muutus olnud meeldiv, rühime ikka ülesmäge, aga selle meeldetuletamine on hädasti vajalik praegusel ajal, kus poliitikas tundub kõik valesti, ükskõik milline on sinu maailmavaade, ja majanduses paistavad järgmise kriisi kõrvad iga nurga tagant. 

Järgnevatelt interaktiivsetelt graafikutelt näeb, kuidas on muutunud eestlase elu. Millal lõime pere ja kui palju lapsi saime 1990. aastatel ja nüüd? Kus elasime me siis ja kus elame nüüd? Millisest kodust me unistasime aastate eest ja millisest unistame nüüd? Millised autod on meile läbi aastate meeldinud? Kuidas me oleme saanud hakkama sellega, et elame nüüd keskmiselt kümme aastat vanemaks kui 1990. aastate alguses? jne jne. Kahjuks pole kõigi aastatetaguste näitajate kohta andmeid, need kohad on graafikutes tähistatud küsimärgiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2016, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing