Artikkel
Äripäeva restoranitestid
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: soovite kuldseid austreid? Aga palun

    Nautiluse austribaarFoto: Eiko Kink

    Kui Ülemiste vanake oleks restoraniarvustaja, siis pärast seda, kui ta on Tallinna uues austribaaris Nautilus kuldseid austreid söönud, võiks ta arvata, et linn on lõpuks valmis saanud, ja laseks sellele vee peale.

    Nautilus

    Toit-jook: 9

    Teenindus: 9

    Interjöör: 9

    Kokku: 27

    Kui Ülemiste vanake oleks restoraniarvustaja, siis pärast seda, kui ta on Tallinna uues austribaaris Nautilus kuldseid austreid söönud, võiks ta arvata, et linn on lõpuks valmis saanud, ja laseks sellele vee peale.
    No mida võikski pärast kullapuruseid austreid ja külma šampanjat veel tahta?! Kuna ma vastust ei tea, imetlesin kuldseid molluskeid eemalt ja jätsin nende maitsmise kaugemasse tulevikku. Kas just päris viimseks eineks, aga võib-olla viimaseks eineks restoraniarvustajana.
    Küll aga nautisin muid, mõnevõrra vähem säravaid, kuid mitte oluliselt vähem maitsvaid Nautiluse, Tallinna esimese austribaari ande. Lisaks mitmesugustele austritele on menüüs suur valik igasugust merelist kraami alates väikestest roosadest krevettidest kuni tuunikala ja kaheksajalgadeni. Sekka ka natuke liha, nii et ka kalasõprade lihasööjatest sõbrad saavad söönuks. Mitmed road, nagu näiteks kuningkrabi sõrad, homaar, kaheksajalg, tuunikala steik, aga ka lihaveise antrekoot ja tibu, valmivad söegrillil. 
    Julgen arvata, et Nautiluse mereandide valik on linna ja ka Eesti suurim. Kohal on sini-, jõe-, kamm- ja ebaveenuskarbid, Argentina punased, Vannamei, tiiger- ja Atlandi krevetid, langustiin, juba korra nimetatud homaar ja kaheksajalg, jõevähk, lisaks kuningkrabile ka lumekrabi ja võib-olla veel keegi, kes selles külluses võis märkamata jääda. 

    Aadress: Pikk 36, TallinnTelefon: 5780 7777Avatud: E–L 12–00, P 12–23Põhiroogade hinnavahemik: 13.50–30.90Peakokk: Riho Heinmets

    Annid võõrastest meredest
    Tallinn, nime poolest merelinn, on lõpuks ometi saanud restorani, kus suurem osa toidust pärit merest, mitte maalt. Mis sest, et võõrastest meredest - meri ja merekaubandus pole end aegade algusest saadik maismaapiiridest mõjutada lasknud. 
    Veelgi haruldasem kui homaar ja langustiin meie restoranides on peakokk, kes nendega ringi oskaks käia. Tundub, et Nautilus on sellise leidnud – kõik proovitud road olid väga maitsvad, loomingulised ning valmistatud pieteeditundega. Eriti meeldis mulle tummine kalasupp, kus paksult mitmesuguseid kalu ja karpe ning mis oma maitsetelt kuuluks pigem Vahe- kui Läänemere kaldale. Aga ka austrid aasiapärase kastmega, siia-tartar ja graavitud koha olid maitsvad. Menüü tundub osavalt hoidvat tasakaalu tuntud ja tundmatu vahel: trikke ei tee, aga igav ei ole. 
    Nautiluse peakokk on Riho Heinmets, kelle kirjusse kogemustepagasisse kuulub ka töö Inglismaa ühes kuulsaimas, kolme Michelini tärniga varustatud restoranis Fat Duck. Peakoka nimi on kirjas nii menüüs kui FBs ja ka see on pigem erand kui reegel - paaris hiljuti külastatud restoranis ei teadnud isegi teenindajad, kes neil parajasti kööki juhib. Nautiluse kelner loomulikult teadis, aga ta teadis ka kõike muud, mida juhtusin küsima küll toidu, küll veinide kohta.
    Eriline, aga mitte elitaarne
    Kuigi austribaar kõlab meie maanurgas juba iseenesest eriliselt, siis Nautilus on kõike muud kui elitaarne. Sisekujundus on pigem bistroolik, teenindus professionaalne, kuid formaalsusteta. Eriline tooraine viib mõne roa hinna muidugi kõrgustesse, kuid enamiku hind jääb kesklinna keskmise kanti või isegi veidi allapoole. Nagu menüü kaaskirjast võib lugeda, on restorani loomisel tehtud koostööd Iiri disainiagentuuriga ja on ju iirlased rahvas, kel õdusaid söögi-joogikohti teadupoolest üsna rohkesti.
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Suure seitsmikuga on ühinemas uus tegija
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.