Artikkel
  • Restoran Konrad asub Tallinnas Palace’i hotelli esimesel korrusel otse riigi tähtsaima väljaku ääres.Foto: Raul Mee
    Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: restoran linna südames

    Konradist avaneb vaade Vabaduse väljakule. Ilma akna taha pargitud autodeta võiks vaade kuuluda Eesti parimate hulka. Ka toit ja jook on asukoha väärilised.

    Restoranile nime andnud Konrad Mäge ei seo selle majaga midagi. Kuidas saakski, hotellihoone valmis alles 12 aastat pärast kunstniku surma. Aga kuna tubade seinu ehivad Mäe-stiilis seinamaalingud, on restoran nimetatud Konradiks – mõnevõrra familiaarselt, kas pole? Restorani ei tundu kunstnikuga aga midagi siduvat – ei konradmäelikku värvirõõmu interjööris, ei ühtki teost. Kodulehekülje turundustekstis on restorani ja kunstniku vahel siiski seos leitud: nagu kunstnik rakendas moodsa kunsti võtteid koduste maastike maalimisel, nii rakendatakse ka restoranis moodsa kokakunsti võtteid “läbi rõõmsa ja elava käsitlusviisi”.
    Menüü väidetakse pakkuvat Euroopa klassikat, kuid see on tõsi vaid osaliselt. Eelroad on tõesti klassikka peavoolust: soolasiig, veiseliha carpaccio, mozzarella salat ja kitsejuust. Pearoogade hulgas aga valitseb grill: neljast pearoast kolm on valminud grillil. Kuigi on tegemist ühe parimaga omasuguste hulgas, Big Green Eggi nimelise grilliga, on see siiski klassikast kaugel.
    Suurima elamuse jättis aga hoopiski kreveti-avokaadosupp, millel tänu tummisele misoleemele pigem Aasia aktsent. Krevetid olid kvaliteetsed ja töödeldud väga õrnalt ja ka serveerimine on nauditav – puljong valatakse komponentidele kliendi silme all.
    Rohkem avokaadot, palun
    Pearoogadest meeldivaim on madalal temperatuuril küpsetatud lõhe, mille lisandiks magusapoolne puuviljasalat mangost, avokaadost ja maasikatest. Kala ja salati pehmet tekstuuri täiendab krõbedaks praetud kalanahk, mida saab soovi korral kõrvale krõbistada, ja krõbe kate kalal. Järgmisel korral paluksin salati teha vähem magusa, st panna sellesse avokaadot natuke rohkem kui mangot, kuid oma mahkaluses ja tsitruselises happesuses, mis kastmes tooni andis, oli see rasvasele kalale suurepärane täiendus.

    Konrad

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 7

    Interjöör: 7

    Kokku: 22/30

    Peakokk: Jaanus Koho

    Aadress: Vabaduse väljak 3, Tallinn

    Telefon: 680 66 50

    Avatud: 12–22, L 17–22

    Põhiroogade hinnavahemik: 16–21 eurot

    Omanik: Tallinn Hotels OÜ

    tallinnhotels.ee/konrad

    Teine pearoog, grillitud kalkunifilee kartuli ja porgandiga polnud kalaga konkurentsivõimeline. Liha oli küll oskuslikult küpsetatud ja mahlakas, kuid üldmulje roast jäi kuiv: kastet oli vähe, kartul ja porgand lisandiks pisut kuivavõitu. Ainus natuke mahlakam lisand oli spargel, kuid sellest jäi väheks.
    Hoopis meeldivama mulje jättis lõunapakkumiste menüüst leitud ribiliha-juustulasanje. Vaatamata à la carte roogadest märksa soodsamale hinnale, oli tegemist maitsva ja loomingulise roaga. Maitses nagu lasanje ikka ehk siis klassikaliselt, serveerimisel oli klassikat aga mõnevõrra dekonstrueeritud ja tulemus oli efektne.
    Alkoholivabade jookide pakkumisel oli kelner mõnevõrra ebalev, kuid kuna baaris oli trendikas ja väga uudne “maailma esimene alkoholivaba naps” Seedlip – distilled non-alcohoclik spirit, nagu tootjad seda on nimetanud, sai sellest koos toonikuga mõnusa joogi. Lasanje kõrvale veini valides tundsin end aga olevat justkui teatris, kus mina tean teksti, aga näitleja mitte. “See on Itaalia vein,” oli ainus, mida ta enda soovitatud (!) veini kohta oskas öelda. Kiire pilk pudelile oleks aidanud – tegemist oli põneva Sitsiilia veinimajaga, mille erilisus on ka veinisildil kirjas.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestis tegevuse müünud lihatootja loobus ka Rootsi ärist
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.
Möödunud suvel Eesti Rakvere lihakombinaadi müünud Soome toidutootja HKScan on nüüd ära müünud ka tegevuse Rootsis.