Restoran Konrad asub Tallinnas Palace’i hotelli esimesel korrusel otse riigi tähtsaima väljaku ääres.Foto: Raul Mee
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Restoranitest: restoran linna südames
Konradist avaneb vaade Vabaduse väljakule. Ilma akna taha pargitud autodeta võiks vaade kuuluda Eesti parimate hulka. Ka toit ja jook on asukoha väärilised.
Restoranile nime andnud Konrad Mäge ei seo selle majaga midagi. Kuidas saakski, hotellihoone valmis alles 12 aastat pärast kunstniku surma. Aga kuna tubade seinu ehivad Mäe-stiilis seinamaalingud, on restoran nimetatud Konradiks – mõnevõrra familiaarselt, kas pole? Restorani ei tundu kunstnikuga aga midagi siduvat – ei konradmäelikku värvirõõmu interjööris, ei ühtki teost. Kodulehekülje turundustekstis on restorani ja kunstniku vahel siiski seos leitud: nagu kunstnik rakendas moodsa kunsti võtteid koduste maastike maalimisel, nii rakendatakse ka restoranis moodsa kokakunsti võtteid “läbi rõõmsa ja elava käsitlusviisi”.
Menüü väidetakse pakkuvat Euroopa klassikat, kuid see on tõsi vaid osaliselt. Eelroad on tõesti klassikka peavoolust: soolasiig, veiseliha carpaccio, mozzarella salat ja kitsejuust. Pearoogade hulgas aga valitseb grill: neljast pearoast kolm on valminud grillil. Kuigi on tegemist ühe parimaga omasuguste hulgas, Big Green Eggi nimelise grilliga, on see siiski klassikast kaugel.
Suurima elamuse jättis aga hoopiski kreveti-avokaadosupp, millel tänu tummisele misoleemele pigem Aasia aktsent. Krevetid olid kvaliteetsed ja töödeldud väga õrnalt ja ka serveerimine on nauditav – puljong valatakse komponentidele kliendi silme all.
Rohkem avokaadot, palun
Pearoogadest meeldivaim on madalal temperatuuril küpsetatud lõhe, mille lisandiks magusapoolne puuviljasalat mangost, avokaadost ja maasikatest. Kala ja salati pehmet tekstuuri täiendab krõbedaks praetud kalanahk, mida saab soovi korral kõrvale krõbistada, ja krõbe kate kalal. Järgmisel korral paluksin salati teha vähem magusa, st panna sellesse avokaadot natuke rohkem kui mangot, kuid oma mahkaluses ja tsitruselises happesuses, mis kastmes tooni andis, oli see rasvasele kalale suurepärane täiendus.
Konrad
Toit-jook: 8
Teenindus: 7
Interjöör: 7
Kokku: 22/30
Peakokk: Jaanus Koho
Aadress: Vabaduse väljak 3, Tallinn
Telefon: 680 66 50
Avatud: 12–22, L 17–22
Põhiroogade hinnavahemik: 16–21 eurot
Omanik: Tallinn Hotels OÜ
tallinnhotels.ee/konrad
Teine pearoog, grillitud kalkunifilee kartuli ja porgandiga polnud kalaga konkurentsivõimeline. Liha oli küll oskuslikult küpsetatud ja mahlakas, kuid üldmulje roast jäi kuiv: kastet oli vähe, kartul ja porgand lisandiks pisut kuivavõitu. Ainus natuke mahlakam lisand oli spargel, kuid sellest jäi väheks.
Hoopis meeldivama mulje jättis lõunapakkumiste menüüst leitud ribiliha-juustulasanje. Vaatamata à la carte roogadest märksa soodsamale hinnale, oli tegemist maitsva ja loomingulise roaga. Maitses nagu lasanje ikka ehk siis klassikaliselt, serveerimisel oli klassikat aga mõnevõrra dekonstrueeritud ja tulemus oli efektne.
Alkoholivabade jookide pakkumisel oli kelner mõnevõrra ebalev, kuid kuna baaris oli trendikas ja väga uudne “maailma esimene alkoholivaba naps” Seedlip – distilled non-alcohoclik spirit, nagu tootjad seda on nimetanud, sai sellest koos toonikuga mõnusa joogi. Lasanje kõrvale veini valides tundsin end aga olevat justkui teatris, kus mina tean teksti, aga näitleja mitte. “See on Itaalia vein,” oli ainus, mida ta enda soovitatud (!) veini kohta oskas öelda. Kiire pilk pudelile oleks aidanud – tegemist oli põneva Sitsiilia veinimajaga, mille erilisus on ka veinisildil kirjas.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.