• OMX Baltic0,07%300,58
  • OMX Riga0,97%888,53
  • OMX Tallinn0,1%2 058,29
  • OMX Vilnius0,04%1 198,54
  • S&P 5001,11%6 092,18
  • DOW 301,19%43 089,02
  • Nasdaq 1,43%19 912,53
  • FTSE 1000,01%8 758,99
  • Nikkei 2250,05%38 808,14
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,83
  • OMX Baltic0,07%300,58
  • OMX Riga0,97%888,53
  • OMX Tallinn0,1%2 058,29
  • OMX Vilnius0,04%1 198,54
  • S&P 5001,11%6 092,18
  • DOW 301,19%43 089,02
  • Nasdaq 1,43%19 912,53
  • FTSE 1000,01%8 758,99
  • Nikkei 2250,05%38 808,14
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,86
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%90,83
  • 29.09.18, 06:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: restoran linna südames

Konradist avaneb vaade Vabaduse väljakule. Ilma akna taha pargitud autodeta võiks vaade kuuluda Eesti parimate hulka. Ka toit ja jook on asukoha väärilised.
Restoran Konrad asub Tallinnas Palace’i hotelli esimesel korrusel otse riigi tähtsaima väljaku ääres.
  • Restoran Konrad asub Tallinnas Palace’i hotelli esimesel korrusel otse riigi tähtsaima väljaku ääres.
  • Foto: Raul Mee
Restoranile nime andnud Konrad Mäge ei seo selle majaga midagi. Kuidas saakski, hotellihoone valmis alles 12 aastat pärast kunstniku surma. Aga kuna tubade seinu ehivad Mäe-stiilis seinamaalingud, on restoran nimetatud Konradiks – mõnevõrra familiaarselt, kas pole? Restorani ei tundu kunstnikuga aga midagi siduvat – ei konradmäelikku värvirõõmu interjööris, ei ühtki teost. Kodulehekülje turundustekstis on restorani ja kunstniku vahel siiski seos leitud: nagu kunstnik rakendas moodsa kunsti võtteid koduste maastike maalimisel, nii rakendatakse ka restoranis moodsa kokakunsti võtteid “läbi rõõmsa ja elava käsitlusviisi”.
Menüü väidetakse pakkuvat Euroopa klassikat, kuid see on tõsi vaid osaliselt. Eelroad on tõesti klassikka peavoolust: soolasiig, veiseliha carpaccio, mozzarella salat ja kitsejuust. Pearoogade hulgas aga valitseb grill: neljast pearoast kolm on valminud grillil. Kuigi on tegemist ühe parimaga omasuguste hulgas, Big Green Eggi nimelise grilliga, on see siiski klassikast kaugel.
Suurima elamuse jättis aga hoopiski kreveti-avokaadosupp, millel tänu tummisele misoleemele pigem Aasia aktsent. Krevetid olid kvaliteetsed ja töödeldud väga õrnalt ja ka serveerimine on nauditav – puljong valatakse komponentidele kliendi silme all.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Rohkem avokaadot, palun
Pearoogadest meeldivaim on madalal temperatuuril küpsetatud lõhe, mille lisandiks magusapoolne puuviljasalat mangost, avokaadost ja maasikatest. Kala ja salati pehmet tekstuuri täiendab krõbedaks praetud kalanahk, mida saab soovi korral kõrvale krõbistada, ja krõbe kate kalal. Järgmisel korral paluksin salati teha vähem magusa, st panna sellesse avokaadot natuke rohkem kui mangot, kuid oma mahkaluses ja tsitruselises happesuses, mis kastmes tooni andis, oli see rasvasele kalale suurepärane täiendus.
Konrad
Toit-jook: 8
Teenindus: 7
Interjöör: 7
Kokku: 22/30
Peakokk: Jaanus Koho
Aadress: Vabaduse väljak 3, Tallinn
Telefon: 680 66 50
Avatud: 12–22, L 17–22
Põhiroogade hinnavahemik: 16–21 eurot
Omanik: Tallinn Hotels OÜ
tallinnhotels.ee/konrad
Teine pearoog, grillitud kalkunifilee kartuli ja porgandiga polnud kalaga konkurentsivõimeline. Liha oli küll oskuslikult küpsetatud ja mahlakas, kuid üldmulje roast jäi kuiv: kastet oli vähe, kartul ja porgand lisandiks pisut kuivavõitu. Ainus natuke mahlakam lisand oli spargel, kuid sellest jäi väheks.
Hoopis meeldivama mulje jättis lõunapakkumiste menüüst leitud ribiliha-juustulasanje. Vaatamata à la carte roogadest märksa soodsamale hinnale, oli tegemist maitsva ja loomingulise roaga. Maitses nagu lasanje ikka ehk siis klassikaliselt, serveerimisel oli klassikat aga mõnevõrra dekonstrueeritud ja tulemus oli efektne.
Alkoholivabade jookide pakkumisel oli kelner mõnevõrra ebalev, kuid kuna baaris oli trendikas ja väga uudne “maailma esimene alkoholivaba naps” Seedlip – distilled non-alcohoclik spirit, nagu tootjad seda on nimetanud, sai sellest koos toonikuga mõnusa joogi. Lasanje kõrvale veini valides tundsin end aga olevat justkui teatris, kus mina tean teksti, aga näitleja mitte. “See on Itaalia vein,” oli ainus, mida ta enda soovitatud (!) veini kohta oskas öelda. Kiire pilk pudelile oleks aidanud – tegemist oli põneva Sitsiilia veinimajaga, mille erilisus on ka veinisildil kirjas.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 23 p 2 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele