• Restoran Konrad asub Tallinnas Palace’i hotelli esimesel korrusel otse riigi tähtsaima väljaku ääres.Foto: Raul Mee
  Jaga lugu:

  Restoranitest: restoran linna südames

  Konradist avaneb vaade Vabaduse väljakule. Ilma akna taha pargitud autodeta võiks vaade kuuluda Eesti parimate hulka. Ka toit ja jook on asukoha väärilised.

  Restoranile nime andnud Konrad Mäge ei seo selle majaga midagi. Kuidas saakski, hotellihoone valmis alles 12 aastat pärast kunstniku surma. Aga kuna tubade seinu ehivad Mäe-stiilis seinamaalingud, on restoran nimetatud Konradiks – mõnevõrra familiaarselt, kas pole? Restorani ei tundu kunstnikuga aga midagi siduvat – ei konradmäelikku värvirõõmu interjööris, ei ühtki teost. Kodulehekülje turundustekstis on restorani ja kunstniku vahel siiski seos leitud: nagu kunstnik rakendas moodsa kunsti võtteid koduste maastike maalimisel, nii rakendatakse ka restoranis moodsa kokakunsti võtteid “läbi rõõmsa ja elava käsitlusviisi”.
  Menüü väidetakse pakkuvat Euroopa klassikat, kuid see on tõsi vaid osaliselt. Eelroad on tõesti klassikka peavoolust: soolasiig, veiseliha carpaccio, mozzarella salat ja kitsejuust. Pearoogade hulgas aga valitseb grill: neljast pearoast kolm on valminud grillil. Kuigi on tegemist ühe parimaga omasuguste hulgas, Big Green Eggi nimelise grilliga, on see siiski klassikast kaugel.
  Suurima elamuse jättis aga hoopiski kreveti-avokaadosupp, millel tänu tummisele misoleemele pigem Aasia aktsent. Krevetid olid kvaliteetsed ja töödeldud väga õrnalt ja ka serveerimine on nauditav – puljong valatakse komponentidele kliendi silme all.
  Rohkem avokaadot, palun
  Pearoogadest meeldivaim on madalal temperatuuril küpsetatud lõhe, mille lisandiks magusapoolne puuviljasalat mangost, avokaadost ja maasikatest. Kala ja salati pehmet tekstuuri täiendab krõbedaks praetud kalanahk, mida saab soovi korral kõrvale krõbistada, ja krõbe kate kalal. Järgmisel korral paluksin salati teha vähem magusa, st panna sellesse avokaadot natuke rohkem kui mangot, kuid oma mahkaluses ja tsitruselises happesuses, mis kastmes tooni andis, oli see rasvasele kalale suurepärane täiendus.

  Konrad

  Toit-jook: 8

  Teenindus: 7

  Interjöör: 7

  Kokku: 22/30

  Peakokk: Jaanus Koho

  Aadress: Vabaduse väljak 3, Tallinn

  Telefon: 680 66 50

  Avatud: 12–22, L 17–22

  Põhiroogade hinnavahemik: 16–21 eurot

  Omanik: Tallinn Hotels OÜ

  tallinnhotels.ee/konrad

  Teine pearoog, grillitud kalkunifilee kartuli ja porgandiga polnud kalaga konkurentsivõimeline. Liha oli küll oskuslikult küpsetatud ja mahlakas, kuid üldmulje roast jäi kuiv: kastet oli vähe, kartul ja porgand lisandiks pisut kuivavõitu. Ainus natuke mahlakam lisand oli spargel, kuid sellest jäi väheks.
  Hoopis meeldivama mulje jättis lõunapakkumiste menüüst leitud ribiliha-juustulasanje. Vaatamata à la carte roogadest märksa soodsamale hinnale, oli tegemist maitsva ja loomingulise roaga. Maitses nagu lasanje ikka ehk siis klassikaliselt, serveerimisel oli klassikat aga mõnevõrra dekonstrueeritud ja tulemus oli efektne.
  Alkoholivabade jookide pakkumisel oli kelner mõnevõrra ebalev, kuid kuna baaris oli trendikas ja väga uudne “maailma esimene alkoholivaba naps” Seedlip – distilled non-alcohoclik spirit, nagu tootjad seda on nimetanud, sai sellest koos toonikuga mõnusa joogi. Lasanje kõrvale veini valides tundsin end aga olevat justkui teatris, kus mina tean teksti, aga näitleja mitte. “See on Itaalia vein,” oli ainus, mida ta enda soovitatud (!) veini kohta oskas öelda. Kiire pilk pudelile oleks aidanud – tegemist oli põneva Sitsiilia veinimajaga, mille erilisus on ka veinisildil kirjas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kõigepealt tuleb energiakriisis nina ette vaadata
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suure pildi, pika vaate jmt epiteetide pruukimine ei asenda vajadust lahendada akuutne kriis elektriarvetega siis, kui vaja, ja nii, nagu vaja, nimetades seejuures asju õigete nimedega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Luksuskaupade tootjad panid Euroopa turud tõusma
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast teisipäevast langust kolmapäeval stabiliseerunud ja veidi tõusnud. Sellele on kaasa aidanud luksuskaupade tootjate tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Eestis tegutseb prohvetliku nimega ettevõte Omikron
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.
"Tänase pandeemia võimalikud hüved pole kahjuks minuni jõudnud, isegi kui selline suurepärane nimi on," naeris Omikron Investi asutaja ja omanik Taavi Kolts.