Restoranitest: uus sisu ja uus nimi

Terase tänava Lucca Enotecast sai mõni aeg tagasi restoran Radio. Paremat nime on raske ette kujutada – restoran asub Tallinna raadiomajast enam-vähem täpselt 300 meetri kaugusel.

Uus omanik andis restoranile uue nime Radio ja tõi uue peakoka, kelle menüü on andnud restoranile täiesti uue sisu.  Foto: Raul Mee

Pealtnäha pole suurt midagi muutunud. Endiselt on tegemist veinipoe ja restorani liiduga, ainult restoranil on nüüd teine omanik. Nagu varemgi, saab juhul, kui restorani joogikaardil pakutavatest veinidest ei piisa, valida meelepärase veinipoe-vinoteegi varudest. Pisut on muutunud ka sisekujundus.

Omanikuvahetus on kaasa toonud ka uue peakoka ja menüü ning need on andnud restoranile täiesti uue sisu. Radio kööki juhib slovakk Rado Mitro, kes on Tallinna gurmaanidele tuttavaks saanud restorani Ribe peakokana. Ribesse tuli ta aastal 2014 ja seal jätkab ta ka nüüd, Radio on tema värskeim “lapsuke”. “Saan siin teha seda, mida Ribes ei saanud,” rõõmustas Rado Mitri, kes avatud köögis parajasti sardelle marineeris. Jah, Radios lähevad päris tavalised sardellid paariks nädalaks purki koos marinaadi ja maitseköögiviljadega, misjärel neist saab mõnus suupiste. Kuidas marineeritud vorstid maitsevad, pole veel saanud proovida, kaks nädalat pole veel möödas.

Sardellid pole muidugi ainsad, mille pärast Radiosse minna – menüü on väga põnev ja peakokk kahtlemata üks pealinna põnevamatest tegijatest, kellel nii annet kui ka tahtmist maitsetega mängida. Sealjuures pakub Radio võimalust nautida andeka koka loomingut ka neil, kes ei taha selle eest maksta kesklinna hinda – ärge võtke sardellijuttu liiga tõsiselt, road on küll lähikonna rahvale mõeldud restoranile omaselt lihtsad, kuid tooraine valik on rikkalik ja professionaalset kokakunsti on nende valmistamisel ikka päris palju rakendatud.

Radio

Toit-jook: 9

Teenindus: 10

Interjöör: 9

Kokku: 28/30

Aadress: Terase 16, Tallinn

Telefon: 550 4499

Avatud: T–R 12.00–14.30, 17.00–23.00, L 17.00–23.00,

Peakokk: Rado Mitro

Põhiroogade hinnavahemik: 6–14 eurot

Omanik: PlusService OÜ

restoranradio.ee

Alustasime marineeritud räimedega. Räimed Radio moodi on suupiste mõõdus roog, millega saab kustutada esimese nälja. Väikeste kalakestega oli ümber käidud delikaatselt, marinaad toetas kala enda maitset just niipalju kui vaja ja ei raasugi rohkem. Tihtipeale kurdetakse, et marineeritud toidu juurde on raske veini valida, Radios sellega probleemi polnud. Omalt poolt poleks osanud räime kõrvale veini küsidagi, kuid ettekandja pakutu sobis suurepäraselt.

Midagi eriti hooajalist

Menüü on üles ehitatud tavapärasest lihtsamalt. Algab suupistetega, järgneb “soolane” ja seejärel “magus”. Lisaks kirjapandule on tihtipeale veel midagi eriti hooajalist või päevakohast, sedapuhku kevadine spargel vasika sisefileega. Meie eelistus langes grillitud lambasüdametele. Lambasüdamed jõuavad restorani haruharva, Radio omad olla pärit keskturult, kust peakokk on leidnud püsiva varustaja. Õrn liha oli vaid kergelt grillitud, kuid sellele vaatamata – või just pigem seetõttu? – ülimalt pehme, mahlakas ja õrn. Selleri-remoulde andis juurde pisut hapukust ja krõmpsu ning üldmulje oli väga meeldiv.

Desserte oli vaid kolm, kuid kolmest üks oli selline, mida olen tihtipeale asjatult igatsenud. Tunnistan, et armastan magusat, kuid mitte suhkru-, või- ja jahukaloreid, mis sellega enamasti kaasas käivad. Radio pakkus aga võimalust maiustada grillitud ananassiga, mille lisandiks oli natuke vanillijäätist – meeldivalt ergastav lõpetus ükskõik millisele lõuna- või õhtusöögile. Võib tõdeda, et Kadriorg on taas saanud restorani, mis teeb mind kui teise linnaserva elanikku lausa kadedaks.

Hetkel kuum