Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: uus sisu ja uus nimi

    Terase tänava Lucca Enotecast sai mõni aeg tagasi restoran Radio. Paremat nime on raske ette kujutada – restoran asub Tallinna raadiomajast enam-vähem täpselt 300 meetri kaugusel.

    Uus omanik andis restoranile uue nime Radio ja tõi uue peakoka, kelle menüü on andnud restoranile täiesti uue sisu.Foto: Raul Mee
    Pealtnäha pole suurt midagi muutunud. Endiselt on tegemist veinipoe ja restorani liiduga, ainult restoranil on nüüd teine omanik. Nagu varemgi, saab juhul, kui restorani joogikaardil pakutavatest veinidest ei piisa, valida meelepärase veinipoe-vinoteegi varudest. Pisut on muutunud ka sisekujundus.
    Omanikuvahetus on kaasa toonud ka uue peakoka ja menüü ning need on andnud restoranile täiesti uue sisu. Radio kööki juhib slovakk Rado Mitro, kes on Tallinna gurmaanidele tuttavaks saanud restorani Ribe peakokana. Ribesse tuli ta aastal 2014 ja seal jätkab ta ka nüüd, Radio on tema värskeim “lapsuke”. “Saan siin teha seda, mida Ribes ei saanud,” rõõmustas Rado Mitri, kes avatud köögis parajasti sardelle marineeris. Jah, Radios lähevad päris tavalised sardellid paariks nädalaks purki koos marinaadi ja maitseköögiviljadega, misjärel neist saab mõnus suupiste. Kuidas marineeritud vorstid maitsevad, pole veel saanud proovida, kaks nädalat pole veel möödas.
    Sardellid pole muidugi ainsad, mille pärast Radiosse minna – menüü on väga põnev ja peakokk kahtlemata üks pealinna põnevamatest tegijatest, kellel nii annet kui ka tahtmist maitsetega mängida. Sealjuures pakub Radio võimalust nautida andeka koka loomingut ka neil, kes ei taha selle eest maksta kesklinna hinda – ärge võtke sardellijuttu liiga tõsiselt, road on küll lähikonna rahvale mõeldud restoranile omaselt lihtsad, kuid tooraine valik on rikkalik ja professionaalset kokakunsti on nende valmistamisel ikka päris palju rakendatud.

    Radio

    Toit-jook: 9

    Teenindus: 10

    Interjöör: 9

    Kokku: 28/30

    Aadress: Terase 16, Tallinn

    Telefon: 550 4499

    Avatud: T–R 12.00–14.30, 17.00–23.00, L 17.00–23.00,

    Peakokk: Rado Mitro

    Põhiroogade hinnavahemik: 6–14 eurot

    Omanik: PlusService OÜ

    restoranradio.ee

    Alustasime marineeritud räimedega. Räimed Radio moodi on suupiste mõõdus roog, millega saab kustutada esimese nälja. Väikeste kalakestega oli ümber käidud delikaatselt, marinaad toetas kala enda maitset just niipalju kui vaja ja ei raasugi rohkem. Tihtipeale kurdetakse, et marineeritud toidu juurde on raske veini valida, Radios sellega probleemi polnud. Omalt poolt poleks osanud räime kõrvale veini küsidagi, kuid ettekandja pakutu sobis suurepäraselt.
    Midagi eriti hooajalist
    Menüü on üles ehitatud tavapärasest lihtsamalt. Algab suupistetega, järgneb “soolane” ja seejärel “magus”. Lisaks kirjapandule on tihtipeale veel midagi eriti hooajalist või päevakohast, sedapuhku kevadine spargel vasika sisefileega. Meie eelistus langes grillitud lambasüdametele. Lambasüdamed jõuavad restorani haruharva, Radio omad olla pärit keskturult, kust peakokk on leidnud püsiva varustaja. Õrn liha oli vaid kergelt grillitud, kuid sellele vaatamata – või just pigem seetõttu? – ülimalt pehme, mahlakas ja õrn. Selleri-remoulde andis juurde pisut hapukust ja krõmpsu ning üldmulje oli väga meeldiv.
    Desserte oli vaid kolm, kuid kolmest üks oli selline, mida olen tihtipeale asjatult igatsenud. Tunnistan, et armastan magusat, kuid mitte suhkru-, või- ja jahukaloreid, mis sellega enamasti kaasas käivad. Radio pakkus aga võimalust maiustada grillitud ananassiga, mille lisandiks oli natuke vanillijäätist – meeldivalt ergastav lõpetus ükskõik millisele lõuna- või õhtusöögile. Võib tõdeda, et Kadriorg on taas saanud restorani, mis teeb mind kui teise linnaserva elanikku lausa kadedaks.
  • Hetkel kuum
Kui riigikaitsemaks, siis nüüd, aga kärped enne
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikaitsemaksu maha hõikamiseks on jõudnud kätte õige hetk, ent ühe väga olulise eeldusega, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones ja S&P 500 hoiavad tõusutrendi, kuid tarbijaid hirmutab inflatsioon
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis reedel, lõpetades kaheksanda järjestikuse võiduka päeva ja registreerides oma parima nädala 2024. aastal.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Rektor: tehisintellektile saab anda osa juhtimisülesandeid
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Mainori rektor Andrus Pedai andis ülevaate, kuidas saaksid juhid kasutada tehisintellekti enda töö hõlbustamiseks.
Juhtimisekspert: enne muudatuste tegemist peab jalgealune stabiilne olema
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Küsimusele, kuidas käib ettevõtte muutuste suhtes vastupidavamaks muutmine, ütleb organisatsioonijuhtimise ekspert Liina Randmann saates “Rohepöörde praktikud“, et sellist ühest retsepti, et “hakkame nüüd nii tegema ja korras!”, ei ole.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Eksport kahanes märtsis kuuendiku jagu
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Märtsis vähenes kaupade eksport aastaga 16%, eksport Euroopa Liidu riikidesse kahanes koguni 22 protsenti, teatas statistikaamet.
Jaak Roosaare hindab üksipulgi kohalikku aktsiaturgu
Jaak Roosaare endagi käsi on sügavalt Tallinna börsil ning ühes Igor Rõtoviga teeb investor ülevaate, milliseid Eesti aktsiaid osta ning millised maha kanda.
Jaak Roosaare endagi käsi on sügavalt Tallinna börsil ning ühes Igor Rõtoviga teeb investor ülevaate, milliseid Eesti aktsiaid osta ning millised maha kanda.