investor Toomas • 28 september 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: lugeja küsis investeerimisnõu

Lugeja küsis investeerimisnõu.
Lugeja küsis investeerimisnõu.  Foto: Erik Prozes

Minu poole pöördus lugeja Tiit, kes uuris, mida arvan Investoriteliitu investeerimisest ja varahaldusettevõttest Mandatum Life.

Uurisin mõlemaid võimalusi lähemalt ja selgus, et Investoriteliidu kaudu saab investeerida otse Eesti ettevõtetesse ja projektidesse, mida pole börsil. Investoriteliidu veebilehe andmeil on võimalik teha otseinvesteeringuid kasvuettevõtetesse, kohtuda ettevõtete juhtidega ning teenida aastas intressi 8%-st kuni 25%-ni. Sõltuvalt projektist määrab minimaalse ja maksimaalse investeeringu suuruse Investoriteliit ise. Näiteks on projektide hulgas Eesti ettevõtteid, mis tegutsevad toiduaine-, farmaatsia-, keemia- ning kinnisvarasektoris.

Ma ei lugenud nende veebilehelt välja, millega on algne investeering tagatud. See võib tähendada, et kui mõnel ettevõttel peaks minema halvasti, siis oled oma rahast ilma. Tegemist pole mingi turvalise pangahoiusega. Ka olen saanud vihje, justkui oleks Investoriteliidu näol tegemist püramiidskeemiga. Seega, mine tea.

Või paneks raha hoopis fondi?

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt