investor Toomas • 10 oktoober 2016
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: kas konkurentsiamet küsib karuteenet?

Eurod
Eurod  Foto: PantherMedia/Scanpix

Kuulsin sellest, et konkurentsiamet tegi rahandusministeeriumile ettepaneku lubada pensionifondi vahetada tihedamini kui kolm korda aastas. See viib mind mõttele, et äkki meisterdab konkurentsiamet pensionikogujatele nii hoopis karuteenet.

Konkurentsiamet leiab, et osakuomanikul võiks olla võimalus vahetada pensionifondi senisest sagedamini, näiteks korra kuus. Alates 2011. aastast on see võimalus olnud kolm korda aastas. Mina jällegi leian, et sagedane fondivahetus soodustab pigem spekulatiivset mõtteviisi, toob kaasa suuremad teenustasud ning võib lõpuks tähendada nõrgemat tootlust.

Võitja meeldib kõigile, aga…

Mis seal salata, inimestele võitjafondid meeldivad. See fond, mis oli eelmisel aastal edukam, meelitab uuel aastal rohkem raha ligi, kui kaotajafond. Paljuski on see tingitud mõtlemisest, et võitjale panustamine näib olevat turvalisem kui kaotajale panustamine. Ja ega seda saagi kellelegi süüks panna, sest kõik, kes fonde ostavad, tahavad tootlust teenida. Kuid selle juures on ka üks suur AGA.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt