investor Toomas • 5. detsember 2017
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: EPA

Täna hommikul tabas mind suur üllatus, kui avastasin, et nii minu kodubörs Tallinn kui ka lõunanaabrite väärtpaberiturg Riia suutsid novembris kiiremini kasvada kui USA tööstusettevõtteid koondav Dow Jones.

Nii leiab Tallinna börsiindeksi maailma turgude edetabelist 8. kohalt ning Riia paikneb koht eespool. Täpsemalt kerkisid Riia ja Tallinna börsiindeks novembris vastavalt 2,72 ja 1,49 protsenti. Vilniuse börs asetseb seekord aga Baltikumi arvestuses viimasel kohal, jäädes kokkuvõttes 24. ning kaotades novembris oma indeksist 0,07 protsenti.

Koduturu suurimateks vedajateks olid kahtlemata Tallink ning Harju Elekter, kasvatades oma turuväärtust vastavalt 7,55 ja 8,95 protsenti. Esimese üle on mul aga eriti hea meel, sest laevafirma käekäigust saan osanikuna kasu ju ka mina.

Tugevad vedurid

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt