Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Kroonide mäng portfellis

Norra kroon
Norra kroon  Foto: Panthermedia

Kui ma hiljuti Altriat ostsin, läks nii, et aktsia rebis kohe 10 protsenti langusesse. Nüüd aga vaatan, et miinust pole nagu ollagi.

Asi pole selles, nagu oleks Altria (MO) vahepeal suure tõusu teinud, oh ei. Ostsin aktsiat kahes jupis ja kuigi viimasest ostukohast on MO umbes dollari jagu tõusnud, siis esimese ostukoha hinnale jään ma ikkagi alla.

Kuna jälgin oma kontot reeglina ikka soetusvaluutas, siis elasin nädalaid teadmisega, et Altria on mulle tubli tuhat dollarit ehk 6 protsenti miinust tiksutanud. Aga siis vahetasin vaate dollari pealt euro peale ja ennäe imet: miinust ainult 1,7 protsenti ja 200 eurot. No tegi meele rõõmsamaks küll. See ongi see kurikuulus valuutaefekt.

Dollar turgutas

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt