investor Toomas • 15 oktoober 2019
Investor Toomas
Ainult tellijale

Norra bürokraatia läheb mulle maksma sadu eurosid

Tahtsin saada Norrast maksualandust. Alanduse sain. Koos kõrgema maksuga.

Investor Toomas ei saanud Norra maksusüsteemi finišijoonest üle.  Foto: AFP/Scanpix

Pean siin ühe vana võla ära klaarima. Mul on kaks Norra dividendiaktsiat: Lerøy Seafood ja Equinor. Sealt tiksub igal aastal tubli tuhat eurot ja peale dividende. Sellepärast tabas mind külma dušina eelmise aasta lõpus tulnud teade, et Swedbank lõpetab ära automaatse Eesti-Norra maksuleppe arvestamise. Leping ütleb, et kui Norras tuleb dividendilt pidada kinni 25% tulumaksu, siis üks kord on olla Eesti investor uhke ja hää – leping lubab minul maksta ainult 15%. Aga nüüd selline pauk: pank ütles, et iga investor olgu enda eest väljas! Silme eest lõi mustaks.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum