Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad murravad jäise suhtumise pagulastesse

  Juhtkiri

  Ettevõtjate kommentaarid tänases kaaneloos näitavad, et Äripäev ei eksinud, kui tegi panuse ühiskonna hoiakute muutjaina nimelt ettevõtjatele.

  Küsitletud äriliidrid kinnitavad nagu ühest suust, et suhtumine pagulastesse peab muutuma – see on võtmeküsimus.
  Äripäev tunnustab ettevõtjaid, kes on välja öelnud ka konkreetsed plaanid selle kohta, mismoodi nemad ise on valmis saabujate aitamisse panustama. Kõige selgema lubaduse andis Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm, tõotades tulijaid erandtingimustel aidata telekomi- ja internetiteenustega. See on suurepärane lubadus, sest päris kindlasti vajavad saabujad eelkõige infot. Info saamise kõige lihtsam ja kiirem viis on aga muidugimõista interneti vahendusel.
  Ühiskonna progressiivsem osa
  Rõõm on tõdeda, et Eesti ettevõtja on avatud meelega ning näeb nagu Äripäevgi saabujais eelkõige majanduse edenemisse panustajaid. Kõik küsitletud kinnitavad nagu ühest suust, et palkaksid pagulasi hea meelega. Jüri Käo sõnad „Ettevõtjad on kõige progressiivsem osa Eestis, kes kardab kõige vähem“ on kulda väärt, sest julgustavad oma mõtteid avaldama – ja neid teoks tegema – neid äriliidreid, kes seni pole ehk pagulaste teema üle veel küllalt mõtisklenud ega oma võtmerolli nende kaasajaina ja ka integreerijaina teadvustanud. Tähtis on ka see, et ettevõtjad rõhutavad peale pragmaatilise poole ka empaatiavõimet, mille osa ühiskonnast tundub olevat minetanud.
  Äripäeva panuse sõnastas peadirektor Igor Rõtov, lubades integratsiooniprogrammi IT-spetsialistile või ajakirjanikule. Ent ajakirjandusväljaandena panustab Äripäev eelkõige kvaliteetse sisu loomisse, leides ja tuues lugejani ettevõtjate kogemused ja küsimused seoses pagulastega, nende töölevõtmise edulood ja probleemid, st me vahenda mitte ainult seda, mis hästi, ega jäta enda teada võimalikud ebaõnnestumised.
  Leiame, et kõige olulisem pagulasteemas on mitmekülgse info jagamine tasakaalustatud viisil. Vaevalt õnnestub Eestil vältida kõiki vigu, mida vanad ja suured Euroopa riigid on pagulaste vastuvõtmisel teinud, kajastame kindlasti ka neid. Samuti anname arvamusruumis sõna nii poolt- kui ka vastuargumentide esitajaile, mõistagi eeldusel, et need on esitatud ratsionaalsel diskuteeritaval kujul.
  Vananev Eesti vajab hädasti töökäsi
  Juhtkirjades oleme ammugi rõhutanud, et Äripäev näeb saabujates eelkõige Eesti majanduskasvu soodustajaid. See on seisukoht, mida rõhutame tänagi. Olukorras, kus tänaste trendide jätkudes oleks meil juba aastaks 2040 pensionäre rohkem kui töötegijaid, on selge pilguga arutlejal võimatu eitada, et Eesti vajab hädasti töökäsi. Tähtis on aru saada, et neil, kes tulevad, on mingisugune kvalifikatsioon kahtlemata olemas – Eesti huvides on leida tulijaile kiiresti niisugune töö, mida nad tahaksid ja oskaksid teha. Mida kiiremini saabujad tööle saavad hakata, seda rutem suudavad nad anda oma panuse nii maksumaksjaina kui ka väärtuse loojaina.
 • Hetkel kuum
Eero Raun: õhuke riik on Eesti paratamatus, riigirahandus vajab tegevusauditit
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Tänased riigirahanduse juhid ei püüagi ebaotstarbekaid kulutusi tuvastada, kirjutab ettevõtja Eero Raun (Parempoolsed).
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Eesti parima juhi tiitli võitis ambitsioonikas IT-ettevõtja
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Täna kuulutati Eesti parimaks juhiks IT-ettevõtja, OIXIO Groupi omanik ja juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Otseülekanne Pärnust: parim juht küsitleb mantlipärijaid
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Täna selgub Pärnu juhtimiskonverentsil Eesti parim juht, Äripäeva PRO paketi omanikud saavad välja kuulutamisele eelnevast tippjuhtide aruteluringist osa otselülituse kaudu.
Koondamiste kõrval palkab mõni ettevõte sadu töötajaid. “Hea aeg laienemiseks”
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis mõned Eesti ettevõtjad on sama ajaga juurde palganud sadu inimesi.Tööpuudus kerkis esimeses kvartalis 7,8 protsendini. Viimati oli tööpuudus nii kõrge koroonaviiruse esimese laine ajal 2020. aastal, teatas Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.