Artikkel
  • Partnerid (vasakult) Toomas Pikamäe, Tarmo Repp, Raiko Lipstok, Maivi Ots, Tambet Toomela ja Risto Rüütel Foto: Eversheds Sutherland Ots & Co

    20 aastaga üheks Eesti tippbürooks – rahvusvahelise haardega Eversheds Sutherland

    Eversheds Sutherland Ots & Co meeskond mahtus algaastail pisikesse Seati autosse, nüüd on ettevõttes tööl ligi 40 inimest ja Baltikumi-kesksest büroost saanud rahvusvaheline tegija. Ettevõte tähistas käesoleva aasta jaanuaris oma 20. sünnipäeva.

    Advokaadibürool Eversheds Suther­land on kuus partnerit, kes on võtnud südameasjaks olla ettevõttes kõige töökamad. Partnerid on alati klientide murede ja rõõmudega kursis. Ka rahvusvaheliselt on Eversheds Sutherlandi üks nurgakive kõrgtasemel ja delikaatne teenindus.
    «20 aastaga on õigusmaailm muutunud keerukamaks ja mitmekesisemaks. Kliendid on nõudlikumad ja teenus peab olema palju efektiivsem,» alustab juhtivpartner Maivi Ots. «Usaldust näitab, et palju on neidki ettevõtteid, mis pärast omanike vahetust on meiega jäänud. Tavaliselt võtab müügi puhul nõustamise üle uue omaniku esindaja, kuid oleme jätkanud, sest tegevjuhtkond hindab meid,» toob välja partner Raiko Lipstok.

    Palju pikaajalisi suhteid

    Eversheds Sutherland on 20 aasta jooksul orgaaniliselt kasvanud. On jõutud mitme näitaja poolest Eesti advokaadibüroode esiritta. «Võibolla seetõttu, et oleme asjaajamises delikaatsed ja teeme tööd suurema kärata, ei arvata, et oleme nii käibe kui töötajate arvu poolest advokaadibüroode esiviisikus,» ütleb Maivi Ots kindlalt.
    Eriliselt soovivad Eversheds Sutherlandi partnerid tänada oma pikema ajalooga Eesti kliente. «Teeme kõik, et kliente hoida, ning see on hästi õnnestunud, sest lojaalseid kliente, kes on meiega olnud juba 20 aastat, on mitmeid,» toob Lipstok välja ühe põhjuse, miks neil aina paremini läheb.

    Rahvusvahelise büroo plussid

    Partner Tambet Toomela meenutab, et 2007. aastal liitus büroo Londoni taustaga rahvusvahelise advokaadibürooga Eversheds, mis on maailma tipp­büroosid. Nii sai neist rahvusvaheline advokaadibüroo. Enne oldi Läti ja Leedu sõsarbüroodega tugevad Baltikumis. 2014. aastal liitusid Eversheds ja suur USA advokaadibüroo Sutherland ning büroo omandas globaalse mõõtme. Järjest täieneb maailma tippettevõtete loetelu, keda Eesti büroo aidanud on.
    Kui alguses tõi liitumine ennekõike rahvusvahelisi kliente Evershedsi teistest büroodest, siis nüüd on Eesti pool üha enam see, mis toidab teisi Eversheds Sutherlandi büroosid. Miks nii? Aga seetõttu, et Eesti ettevõtted soovivad üha rohkem Eestist väljapoole minna.
    69 büroo, 34 jurisdiktsiooni ja tuhandete õigusnõustajatega, lisaks partnerbüroodega igas maailma nurgas saab Eversheds Sutherland kõiki eksporditurgudel tegutsevaid Eesti ettevõtteid aidata. «Leiame mõne tunniga õige inimese kas Eversheds Sutherlandi või tunnustatud partnerbüroode juures. Selmet hakata õige koha­pealse büroo leidmiseks otsingut läbi viima või soovitusi küsima, saab hõlpsalt pöörduda meie poole,» toob välja partner Toomas Pikamäe.
    Ots ja Lipstok mainivad aga, et rahvusvahelise büroona on nende töötajatel võimalik end täiendada välismaistel erialasündmustel, mis toovad kokku spetsialiste üle maailma. Tarmo Repp lisab, et globaalsed sisekoolitused ja konverentsid on võrreldavad Eesti tippkonverentsidega. Töötajate suhtlusele ja teadmiste vahetamisele pöörab Eversheds Sutherland väga suurt rõhku.
    «Eesti turg on väike, aga rahvusvaheliselt loome uusi tehnoloogilisi lahendusi, mida kõik kasutada saavad. Ainuüksi Eesti turu tarbeks ei oleks mõtet luua näiteks kliendihalduse erilahendusi ega juristide andme­vahetuskeskkonda, aga rahvusvaheline mõõde annab suurepärased võimalused ka tööprotsesside efektiivistamiseks infotehnoloogia abil,» tutvustab veel üht tahku partner Risto Rüütel.
    Büroost on saanud Eesti ettevõtete toetaja nende maailmavallutamise missioonil. Fookus on ent ikkagi lähivälismaal, vähem Kesk- ja Lääne-Euroopal, kuid on ka kliente, kes soovivad abi Malaisiast Kanadani. Viimasel ajal on kasvanud Eesti ettevõtete huvi Poola vastu nagu ka sealne huvi Eesti suhtes.
    Personali valikul on eespool kandidaadid, kelle keeleoskus annab välisettevõtte nõustamisel või Eesti ettevõtete aitamisel teistel turgudel lisandväärtust. Bürool on meeskonnas nii eesti kui vene emakeelega advokaate, kuid ka näiteks poola, itaalia, hispaania ja saksa keele kõrgtasemel rääkijaid ning spetsialiste, kes on alustanud erialast karjääri teises riigis.

    Muutuste esirinnas

    Rahvusvahelise büroona on Eversheds Sutherlandil veel üks eelis. Koostöös teiste riikide kolleegidega nähakse pidevalt, mis maailmas uueneb, ning liigutakse muutustega kaasa. Tegu on kaasaegse bürooga.
    «Kliendid nõuavad eksperte. Jah, meil on igal kliendil haldur, enamasti partner, kelle poole kliendil on harjumus pöörduda, aga tegeliku töö teeb ära tippspetsialist, kelle partner kaasab, et tagada parim kvaliteet ja efektiivsus,» selgitab Maivi Ots.
    Raiko Lipstok lisab, et büroos on eri tegevusvaldkonnad eraldi ning advokaadid on spetsialiseerunud. «Õiguselu on nii keeruline, et ei ole üksi võimalik olla väga hea igal alal. Büroona küll. Teame seda aastaid ja on järjest rohkem teenusepakkujaid, kes seda põhimõtet järgivad,» ütleb Lipstok.
    «Üha enam on vaja klientidega koostööd teha IT-lahenduste ja platvormide kaudu. Ever­sheds Sutherlandi missioon on olla lahenduste väljatöötamisel pioneer,» lisab Repp.

    Konkurendid soovitavad

    «Kui teed väga head tööd, siis info levib. See on juba Vana-Roomast saati nii,» ütleb Tambet Toomela ja viitab, et advokaadibüroo valikul on endiselt, vaatamata muutuvale maailmale, määrav soovitus.
    Raiko Lipstoki sõnul on nad tuntud kui heade spetsialistidega büroo ning huvide konflikti puhul soovitavad neid oma klientidele ka konkurendid.

    Partnerid töötavad kõige rohkem

    Kui mõnikord on advokaadibüroodes nii, et pöördud tunnustatud eksperdi poole, aga tegelikult lahendab su probleemi keegi teine, siis Eversheds Sutherlandis tunneb klient, et on tipptasemel hoitud. Raiko Lipstok ütleb, et Eestis pakutakse reeglina kvaliteetset õigusteenust ning seetõttu saab määravaks teeninduse tase ja kasutajakogemus. «Siin tunneme end kindlalt.»
    Tambet Toomela kinnitab, et kuus partnerit on büroo ühed suuremad töörügajad. Nii peabki olema, et töötajad ei tunneks, et neid ära kasutatakse. «Noored ei taha tänapäeval endale tööga liiga teha, nagu meie amet tihti nõuab. On keeruline leida tasakaal töö- ja eraelu vahel, et professionaalsus jääks kõrgeimale tasemele. Et ei põletataks läbi ennast ja peret. Püüame seda saavutada,» ütleb Pikamäe.

    Iga inimene on väärtuslik

    Partnerid leiavad üheskoos, et kuigi õigusvaldkonnas on töö sisu tõsine, peab töökohas ka lõbus olema. Traditsioonilise töölkäimise ning moodsa aja hektilisuse vahel tuleb leida tasakaal.
    Eversheds Sutherland töötajate arv on 20 aastaga mitmekordistunud, algusaastail mahtus kogu meeskond ära pisikesse Seati autosseFoto: Eversheds Sutherland Ots & Co
    Noorte värbamiseks korraldab büroo aastaid tudengite koolitusprogrammi Master Class, mis alates 2018. aastast toimub veebis. Master Classi eesmärk on harida ärksamaid ja edasipüüdlikumaid õigusteaduskonna üliõpilasi, kuid võitjale pakutava praktika abil välismaa büroos leida ka uusi kolleege. Sel moel on büroo saanud täiendust ning muutunud tudengite seas mainekaks tööandjaks.
    «Peame mõtlema, kuidas olla tänapäeva noortele atraktiivsed ning neid enda juures hoida. Trumbiks on kindlasti Eversheds Sutherlandi globaalsus, võimalus saada tööle maailmas tuntud tippbüroosse. Võimaldame karjääri välismaal. Lisaks oleme noorte suhtes soosivad, anname neile algusest peale keerukaid ülesandeid lahendada. Väärtustame sõna otseses mõttes iga oma inimest,» ütleb Ots.
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.