Logistikauudised.ee  • 27. oktoober 2018 kell 11:00

Rehvivahetuse hooajal tasub rehvimustri sügavust kontrollida

Spetsialistid ei soovita monteerida velgedele talverehve, mille rehvimustri sügavus jääb alla nelja millimeetri, kirjutab portaal logistikauudised.ee. Ehkki Eestis on lubatud miinimum 3 mm, kuluvad need õige kiiresti alla lubatud miinimumi.

Rehvieksperdid on ühisel arvamusel, et mustri sügavus peaks olema vähemalt 4 millimeetrit. Sellest mustrisügavusest rohkem kulunud rehvide töökindlus hakkab kiiresti langema ning siis tuleks kaaluda juba uute rehvide soetamist.

„Uutena on rehvide mustri sügavus tavaliselt 8 mm ringis ja legaalse piirini kulub see paljudel juhtidel 3-5 aasta jooksul. Enne talverehvide velgedele monteerimist soovitan autojuhtidel kontrollida rehvimustri sügavust ja mitte riskida - kui sügavus on alla 5 mm, siis ohtlikuks perioodiks on parem osta uued rehvid," lausus Goodyear’i müügijuht Eestis Risto Kivisikk.

Seda, mida täpsemalt tuleks rehvivahetusel silmas pidada, tasub lugeda logistikauudiste portaalist.

Hetkel kuum