Kaupleja Alex • 15. november 2018 kell 15:02
Toornafta hinna kõikumine pakub häid kauplemisvõimalusi.  Foto: Reuters/Scanpix

OPECi koosoleku ajal ostsin USO ETFi

Nafta hind on kõvasti langenud. Isegi pärast OPECi (Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon) hoiatust, et nafta tootmist kärbitakse, ei tõusnud nafta hind rohkem kui paar dollarit.

Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 028,33 EUR

Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Minu hinnaerisuste positsioonid Brent ja WTI vahel ei toonud tulemust ka pärast hindade kokkuvarisemist. Uskusin, et kui kütuste hind langeb, siis hinnavahe Brenti ja WTI vahel muutub kitsamaks. Kui teha protsentuaalne võrdlus ja eeldada, et toornafta barrel maksab 100 dollarit, siis 10dollariline hinnavahe oleks 10%. Kui toornafta hind on 50 dollarit, siis 10dollariline hinnavahe oleks 20%.

Vaadates nüüd nende kahe erisust, siis Brenti hind on 20% kõrgem kui WTI-l. Tegemist on märkimisväärse erinevusega. Usun endiselt, et hinnavahe väheneb. Kuna minu positsioonid ei tooda negatiivseid SWAP-tasusid, siis jätkan positsioonide hoidmist. Kuna OPECi otsused mõjutavad hindu, otsustasin proovida midagi uut. Kohe selgitan, mida ja miks.

Eile ostsin USO ETF (United States Oil Fund) hinnavahelepingut (CFD), mis on sarnane toornafta futuuridega. See instrument on mugav, kuna sellega saab kaubelda sarnaselt aktsiatega. Tegemist on siiski börsil kaubeldava fondiga ja tänu sellele puudub vajadus teha keerulisi arvutusi, nagu futuuride puhul. Instrumendiga saab kaubelda ajavahemikus 16.30 kuni 23.00. Kui seada instrumendile stop-loss-määr, siis võib see jääda hinna lünkadesse (price cap). Need on lihtsalt mõned detailid enne, kui oma plaani lähemalt selgitan.

Foto: Kaupleja Alex

Miks ma ostsin kütuse ETFi, kui toornafta hind kukub? Esiteks, Wall Street Journal on avaldanud loo usaldusväärsest kuulujutust, et OPEC kavatseb detsembris toimuval koosolekul tootmiskvooti kärpida kuni 1,4 miljoni barrelini päevas. Kas tegemist on suure kärpega? Muidugi! Meenutame 2016. aasta novembrit, kui OPEC vähendas toodangut koos partnerriikidega kokku 1,8 miljoni barreli võrra. Seejärel tõusis hind pikka aega ja otsus tähistas võimsa kasvutempo algust, kuigi juba siis olid hind kasvutrendis. Mulle paistab, et OPEC tahab ära hoida ka kütuse hinna edasist kokkuvarisemist. Seepärast otsustasin osta 100 USO ETFi osakut ja ootan hinnale 5–10protsendilist taastumist.

Enda teiste positsioonide puhul olen väga rõõmus, et sulgesin nii XLB kui ka AAPL õigel ajal. Sulgesin oma positsioonid põhimõtteliselt tipus ja sisenemised olid samuti õigeaegsed. Minu apelsinimahla futuurid on samuti kasumis, aga pole veel jõudnud seatud take-profit-tasemeni.

Siit lingilt saate juurdepääsu minu kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

Edukat kauplemist!

Hetkel kuum