• Toornafta hinna kõikumine pakub häid kauplemisvõimalusi.Foto: Reuters/Scanpix
  Jaga lugu:

  OPECi koosoleku ajal ostsin USO ETFi

  Nafta hind on kõvasti langenud. Isegi pärast OPECi (Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon) hoiatust, et nafta tootmist kärbitakse, ei tõusnud nafta hind rohkem kui paar dollarit.

  Kaupleja Alexi jooksevkonto saldo: 10 028,33 EUR

  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.

  Minu hinnaerisuste positsioonid Brent ja WTI vahel ei toonud tulemust ka pärast hindade kokkuvarisemist. Uskusin, et kui kütuste hind langeb, siis hinnavahe Brenti ja WTI vahel muutub kitsamaks. Kui teha protsentuaalne võrdlus ja eeldada, et toornafta barrel maksab 100 dollarit, siis 10dollariline hinnavahe oleks 10%. Kui toornafta hind on 50 dollarit, siis 10dollariline hinnavahe oleks 20%.
  Vaadates nüüd nende kahe erisust, siis Brenti hind on 20% kõrgem kui WTI-l. Tegemist on märkimisväärse erinevusega. Usun endiselt, et hinnavahe väheneb. Kuna minu positsioonid ei tooda negatiivseid SWAP-tasusid, siis jätkan positsioonide hoidmist. Kuna OPECi otsused mõjutavad hindu, otsustasin proovida midagi uut. Kohe selgitan, mida ja miks.
  Eile ostsin USO ETF (United States Oil Fund) hinnavahelepingut (CFD), mis on sarnane toornafta futuuridega. See instrument on mugav, kuna sellega saab kaubelda sarnaselt aktsiatega. Tegemist on siiski börsil kaubeldava fondiga ja tänu sellele puudub vajadus teha keerulisi arvutusi, nagu futuuride puhul. Instrumendiga saab kaubelda ajavahemikus 16.30 kuni 23.00. Kui seada instrumendile stop-loss-määr, siis võib see jääda hinna lünkadesse (price cap). Need on lihtsalt mõned detailid enne, kui oma plaani lähemalt selgitan.
  Foto: Kaupleja Alex
  Miks ma ostsin kütuse ETFi, kui toornafta hind kukub? Esiteks, Wall Street Journal on avaldanud loo usaldusväärsest kuulujutust, et OPEC kavatseb detsembris toimuval koosolekul tootmiskvooti kärpida kuni 1,4 miljoni barrelini päevas. Kas tegemist on suure kärpega? Muidugi! Meenutame 2016. aasta novembrit, kui OPEC vähendas toodangut koos partnerriikidega kokku 1,8 miljoni barreli võrra. Seejärel tõusis hind pikka aega ja otsus tähistas võimsa kasvutempo algust, kuigi juba siis olid hind kasvutrendis. Mulle paistab, et OPEC tahab ära hoida ka kütuse hinna edasist kokkuvarisemist. Seepärast otsustasin osta 100 USO ETFi osakut ja ootan hinnale 5–10protsendilist taastumist.
  Enda teiste positsioonide puhul olen väga rõõmus, et sulgesin nii XLB kui ka AAPL õigel ajal. Sulgesin oma positsioonid põhimõtteliselt tipus ja sisenemised olid samuti õigeaegsed. Minu apelsinimahla futuurid on samuti kasumis, aga pole veel jõudnud seatud take-profit-tasemeni.
  Siit lingilt saate juurdepääsu minu kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  Edukat kauplemist!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.