Restoranipidaja Kristjan Peäske hinnangul on valitsuse tegevus koroonakriisi lahendamisel olnud ainult reageeriv mitte planeeriv. Tema sõnul on piirangud täiesti mõistetavad, kuid riigil peaksid olema valmis teoreetilised tegevuskavad, mis aitaksid ettevõtjatel enda plaane teha.
Peäske rõhutas, et ta pooldab tänaseid piiranguid, sest kõigi jaoks on oluline, et suvi toimuks. Samas on tema sõnul toitlustusettevõtetel võimatu koroona-olukorraga kohaneda. „Aasta aega oleme oma äridele peale maksnud, kõik jooksevad Kredexi laenu või varasema kasumi arvelt. Kui nüüd peaks suvi vahele jääma, siis saab puhastustuli ränk olema,“ ütles ta.
Eelmisel aastal viskas Peäskel restorane väntsutavad koroonapiirangud ära ja ta otsustas oma restoranide Lore Bistroo ja Leib Resto uksed ajutiselt sulgeda. Siiamaani pole Peäske otsusta kahetsenud, kuid samas ootab ta kevadet, mil saaks uksed jälle avada. Peäske rääkis hommikuprogrammis, kuidas on tal edenenud Leib Resto restorani ümberbrändimine ning millal loodetakse sügisel suletud restoranid uuesti avada. Samuti andis ettevõtja soovitusi valitsusele, kuidas juba praegu hakata turistide tagasimeelitamisega tegelema.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.