Kuidas välisfirmad kasumit Eestist välja skeemitavad

Maksuamet teatas, et peatas mullu 560 miljoni euro tulumaksuvabalt riigist välja viimise. Potentsiaalne maksukohustus oleks sellel olnud ligi 140 miljonit eurot.  Foto: Andras Kralla

Välisomanikega Eesti firmad leiutavad erinevaid kavalaid skeeme, kuidas maksuraha riigist vargsi välja vedada. Maksuamet püüab jõudumööda kätt vahele saada, kuid ehk tasuks hoopis taastada klassikaline ettevõtte tulumaks? Või jälgivad maksuametnike silmad liialt pingsalt ümbrikupalkade saajaid ning Airbnb pidajaid, selmet suunata fookus kümneid miljoneid välja viivatele suurkorporatsioonidele?

Nendest küsimustest, aga ka Luminori suurkoondamisest, Vene elektri Baltikumist tõrjumisest ning tegevusloata tegutsenud audiitorist rääkisid saates "Äripäev eetris" ajakirjanikud Jaanus Vogelberg, Kristjan Pruul ning Kristel Härma.

Kuulake saadet "Äripäev eetris" Äripäeva uuest podcast'ide keskkonnast.

Hetkel kuum