• Jaga lugu:

  Tallinna müüakse kvartalite kaupa

  „Kinnisvaratunni“ meeskond pani seekordsele saatele alapealkirjaks „Kõik müügiks!“ Uus Maa Ärikinnisvara tegevjuht Kristjan Ploompuu ja kutseline maakler Danel Talpsepp kinnitasid saates, et praegu on palju põnevat kinnisvara kas avalikus või siis vaikses müügis.

  Danel Talpsepp ja Kristjan Ploompuu
  „Üks meie klient, kinnisvarafond, vastas hiljuti tagasisidena ühele mu pakkumisele, et praegu on müüki nii palju, et ei jõua kõiki objekte analüüsida. Tundub, nagu kogu Tallinn on müügis. Teisalt on ka ostuhuvi suur, turul on palju raha, mis otsib kohta,“ rääkis Kristjan Ploompuu.
  Paljud ärikinnisvaraobjektid ei jõua avalikku müüki, päris sagedasti toimub klientide leidmine otsepakkumiste teel. „Sel on mitmeid põhjuseid. Objekti kuhugi portaali pannes jääb märk maha ja objekti andmed on ka hiljem leitavad. Seda investorid ei taha, vahet pole, kas hoone on 100% täis või mitte,“ põhjendas Kristjan Ploompuu.
  Omanikud pole enda vara müügi presenteerimisest huvitatud ka seetõttu, et üürnikud võivad olukorda ära kasutama hakata. „Kui on üks suur monoüürnik, siis seal saab omanik üldjuhul kokkuleppele, aga kui on tegu juba 10-15 üürnikuga, võivad viimased hakata müügist kuuldes mujale pinda otsima. Omanik kaotab oma üürilised ja kui müük ei lähe ka hästi, on kahju tehtud. Lisaks on otsepakkumiste korral võimalik omanikul saada parem müügihind,“ täiendas Talpsepp.
  Tihti suhtlevad investorid üldse omavahel otse ilma vahendajateta, aga ka vahendajateni jõuab põnevaid objekte, Kristjan Ploompuu sõnul isegi selliseid, mille hind 100 miljonit eurot või isegi rohkem kui 200 miljonit.
  Praegu on valik väga suur, kinnitas omalt poolt Danel Talpsepp. “Müüakse lausa terveid kvartaleid, arendatakse etapid välja ning müüakse investorile maha. Seal ulatuvad tehinguhinnad 10-20 miljonini. See pole praegu sugugi haruldane, Tallinn on müügis!“
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.