• Jaga lugu:

  Andres Oopkaup: põllumehed on kui kitsed kahe heinakuhja vahel

  Kevili ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu esimees Andres Oopkaup.Foto: Meelika Sander-Sõrmus

  „Põllumehed on täna kui kitsed kahe heinakuhja vahel: ühelt poolt peaksime vähendama CO2 päästu, teisalt aga tegelema oluliselt rohkem maaharimisega, sest kemikaalide kasutamist tuleb samuti vähendada. Kus on optimaalne kesktee, seda vastust pole me paraku riigilt saanud,“ nentis Kevili ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu esimees, teraviljakasvataja Andres Oopkaup saates "Ärikliendid roolis".

  Oopkaup tunnistas, et paratamatult peab ka põllumajandussektor rohepöördega kaasa minema aga reaalseid valikuvariante eriti ei ole.
  „Traktoreid ja kombaine elektriga tööle ei pane ning alternatiivi diislikütusele ei ole. Ainus võimalik lahendus on taastuvtoorainest valmiv uue põlvkonna HVO biodiisel, kuid selleks, et põllumehed seda laialdaselt kasutama hakkaks, peaks riik selle aktsiisimaksust täielikult vabastama. Alles siis oleks see võimeline hinna poolest konkureerima praeguse fossiilse eriotstarbelise diislikütusega,“ ütles Oopkaup.
  Neste Eesti ärikliendi müügijuht Martin Õunap tõdes samuti, et riik ei ole biodiislit kui kõige kiiremat ja soodsamat võimalust rohelisemaks muutumisel, kuigi tõsiselt võtnud. „Tõsi, mida rohkem fossiilse diisli hind meie tanklates tõuseb, seda väiksemaks hinnavahe keskkonnasõbraliku HVO biodiisliga tavatarbijale muutub, kuid selle laiemaks levikuks ettevõtete seas, tuleks teha ikkagi konkreetseid poliitilisi otsuseid,“ lausus Õunap.
  "Ärikliendid roolis" saatejuht on Tõnu Tramm, saadet toetab Neste Eesti.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.