Artikkel

  Ostjad on tehinguturul varasemast nõudlikumad

  Prudentia Tallinna partner Indrek Uudeküll, projektijuht Tiina Sõber ja juhtivpartner Illar Kaasik.Foto: Äripäev

  Tehinguturg on hetkel ostja poolel ja nähakse võimalust turule sisenemiseks. Ostja on ka nõudlikum kui varem, rääkisid Äripäeva raadios finantsnõustamisfirma Prudentia partnerid Indrek Uudeküll ja Illar Kaasik.

  “Kui ettevõtte omanikel on soov väljuda, siis täna peaks hakkama rohkem tööd tegema, et müüki ette valmistada.” räägib Kaasik. “Hea meelega tahaks klienti 6–9 kuud enne müügiprotsessi algust meie kontoris näha, siis on piisavalt aega ette valmistada.”
  Uudeküll lisab, et ostja on varasemast nõudlikum. “Müüja peaks olema valmis kiiresti reageerima ning ettevõtte finantsinfo peab olema kvaliteetne. Tänases olukorras hinnakokkulepet saavutades on oluline tehing läbi viia väga lühikese aja jooksul, sest olukord võib 3–4 kuuga kardinaalselt muutuda.”
  Illar Kaasik, Indrek Uudeküll ja Tiina Sõber Prudentiast räägivad saates “Minu karjäär” olukorrast tehingute turul, partnerlussuhete olulisusest ja noorte talentide tähtsusest valdkonnas.
  Prudentia partner Indrek Kaasik toob välja, et M&A (ühinemiste ja omandamiste) valdkonnas on lai välispartnerite võrgustik väga oluline. “Eesti turg on suhteliselt piiratud ja tehingute arv võrreldes Skandinaaviaga väike, keeruline on spetsialiseeruda kindlale valdkonnale. Koostöö välispartneritega annab täiendavat turuteavet, näiteks, millised on tehingutingimused, trendid, kuidas hinnastatakse. Läbi tugeva koostöövõrgustiku saame oma klientidele pakkuda kvaliteetset teenust.”
  Valdkonnas töötamise kohta räägib Prudentia juhtivpartner Illar Kaasik, et rutiini selles töös peaaegu et ei olegi. “Selles valdkonnas on väga raske rutiini sattuda. Täna töötad piimatööstusega, homme hoopis meditsiini- või tehnoloogiasektoriga. Kliendid on huvitavad ja see väärtus, mida me koos loome, on hästi nähtav. Meie töös näed alati oma tulemusi, kui tehing on lõpuni jõudnud – protsess on küll pikk, aga see välistab rutiini ja see on väga hea,” tõdeb Kaasik.
  Prudentia kaasab oma töösse aktiivselt ka praktikante
  Prudentia projektijuht Tiina Sõber toob saates välja, et vaatamata sellele, et praktikantide värbamisel konkureeritakse finantssektori ja Big Fouri ettevõtetega, leitakse siiski ka oma tiimi väga tugevate teadmistega noored.
  “Meie juurde ei satu praktikandid mitte ainult Eestist, vaid ka Riiast, Inglismaalt, Hollandist. Noored on tänapäeval väga andekad ja suure kogemustepagasiga. Sel aastal nägime, et kümnest kandidaadist kõigil oli veebidisaini kogemus,” räägib Sõber.
  Uudeküll lisab, et kui vaadata 20–25 aasta tagust aega ja seda, millised olid koolilõpetajad või praktikandid tol hetkel, siis täna on noored tunduvalt oskuslikumad. “Ei pea ütlema, kuidas asju teha, vaid saab anda tööülesande, seda juhtida ja lahendus tuleb tehnilise poole pealt ehk isegi parem kui meil endil,” tõdeb Uudeküll.
  Saadet juhib Sigrid Hiis.
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: nii pikka tootlikkuse langust ei ole Eestis vähemalt 20 aastat olnud
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tallinna Vesi tõstab kodudele hinda kolmandiku jagu
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Venemaa suurendab oluliselt 2024. aasta kaitsekulutusi
Venemaa kavatseb 2024. aastal oluliselt suurendada kaitsekulutusi ja salajastele projektidele minevat raha, vahendab Bloomberg.
Venemaa kavatseb 2024. aastal oluliselt suurendada kaitsekulutusi ja salajastele projektidele minevat raha, vahendab Bloomberg.
Järgmise aasta eelarves varitseb üle miljardi miinust
Põhimõtteliselt on järgmise aasta eelarve koos: sealt vaatab vastu 1,2 miljardit laene, kolmandiku võrra vähem investeeringuid ja peotäiega kärpeid.
Põhimõtteliselt on järgmise aasta eelarve koos: sealt vaatab vastu 1,2 miljardit laene, kolmandiku võrra vähem investeeringuid ja peotäiega kärpeid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.